Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
15:00

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Містобудівна рада Дніпра: на «Воронцовці» планують збудувати дві гігантські вежі

|«« «« »» »»|

У Головному архітектурно-планувальному управлінні Дніпро відбулася чергова містобудівна рада, на якій були представлені перспективні проекти розвитку міста.

Незважаючи на Велику війну, наше місто живе та розвивається. А інвестори разом з архітекторами невпинно думають про його майбутнє, пропонуючи нові і нові проекти майбутнього.

Низка з них була розглянута на черговій містобудівній раді.

Центральним із них стала концепція двох величезних, заввишки 130 метрів, веж, які можуть стати новою архітектурною та візуальною домінантою лівобережної частини Дніпра.

Лівобережна відповідь відомим «Вежам»

Архітектор Ігор Саєнко виніс на розгляд містобудівної ради передпроектні пропозиції щодо будівництва нового багатофункціонального комплексу по Мануйлівському проспекту, 65.

Розглянута ділянка зараз займає ринок і паркування на перехресті проспектів Мануйлівського та Слобожанського.

Ідею будівництва цього комплексу із двох висотних веж виношує великий інвестор. Він готовий вкласти серйозні кошти не лише у будівництво комплексу, а й у впорядкування прилеглих територій, включаючи прилеглі проїзди та реконструкцію зелених зон – можливо, навіть частини сусіднього парку.

– На «Воронцівці» давно хотіли поставити висотну домінанту, – нагадав Ігор Саєнко. – Замовник хоче на цій ділянці зробити новий висотний символ лівобережної частини міста, який «перегукуватиметься» з комплексом «Маяк» та «Брамою».

Багатофункціональний комплекс буде включати дві висотні вежі і 3-поверховий торговий комплекс (з кінотеатром, спортивними центрами та іншими розвагами) між ними.

Ближня до Слобожанського проспекту башта бачиться проектувальнику житловою, 38-поверховою, заввишки 130 метрів. У ній 35 поверхів будуть житловими, 3 – технічними. Тут планується 280 квартир (по 70 одно- та трикімнатних, 140 – двокімнатних) для 672 мешканців.

Другу вежу умовно названо «Готельною». Із її 37 поверхів 21 займе готель, 10 – офіси, один – ресторан, три увійдуть до складу торговельного комплексу, ще 2 – технічні.

Для повного вирішення проблеми паркування в комплексі проектується підземний 5-поверховий паркінг аж на 800 авто.

А відповідно до вимог нових Державних будівельних норм (ДБН) при комплексі буде сховище на 4045 осіб.

Ігор Саєнко визнав, що робота над проектною пропозицією була дуже важкою:

- Подане на ваш розгляд – це вже восьмий (!) варіант пропозиції. Спочатку я пропонував дві 16-поверхові будівлі, пропорційні до сусіднього нового комплексу. Але інвестор хоче побудувати дуже яскравий об'єкт, що запам'ятовується. Запропоновані візуалізації – це лише схематичне позначення об'єктів. Надалі замовник планує провести конкурс архітектурних ідей та обрати найкращий варіант.

Думки членів містобудівної ради про запропонований проект розійшлися.

Як вважає Михайло Аліпов, у цьому районі вже склалася щільна забудова, яка не дає змоги реалізувати такий масштабний проект.

- Одна висотка на цьому місці - добре, а ось друга будівля може бути значно нижчою, - вважає Сергій Філімонов.

Його підтримала Ольга Подушкина:

– Ці об’єми роблять дуже гучний акцент. Першу вежу варто зрізати на третину. Друга вежа може бути ще нижчою, і тоді вона складе органічну композицію з існуючою будівлею.

Іншим архітекторам ідея сподобалася.

– Мене не лякає така висота, – заявив Ігор Соколов. – Ця територія наче народжена для такого сміливого проекту! Особливо похвальне бажання інвестора упорядкувати сусідні території.

Солідарний з ним і Юрій Єрошек:

– Принципово підтримую такий підхід. І не лише з архітектурних міркувань. Наше місто прийняло понад 250 тисяч вимушених переселенців. У Дніпрі є величезна потреба у житлі, і інвестори такими масштабними проектами вирішують цю проблему.

Головний архітектор Дніпра Дмитро Волик нагадав про те, що чверть століття тому подібний проект нового висотного символу лівобережжя хотіли реалізувати на початку житлового масиву Сонячний. Але ідея так і залишилася на папері.

– Діалог між цим комплексом та «Брамою» може бути дуже цікавим, – зазирнув у майбутнє головний архітектор Дніпра. – Це може бути крок до перенесення функцій центру міста на лівий берег, про що ми давно говоримо. І цей комплекс може задавати тон висоткам Слобожанському проспекту, проекти яких ми розглядали раніше… А всі висловлені побажання інвестори почули і, гадаємо, врахують при подальшій роботі.

Укриття будуть скрізь, захистять кожного

З 1 листопада нинішнього року набирають чинності нові Державні будівельні норми (далі – ДБН). Вони мають абсолютно новий розділ, який продиктований Великою війною і який стосується кожного з нас.

Відтепер будь-яка будівля, яка будується чи реконструюється, має бути оснащена захисною спорудою (ЗС).

Архітектор Ігор Саєнко разом із представником обласного управління МНС докладно та наочно розповів членам містобудівної ради про ці нові вимоги.

Зокрема про те, які види ЗС вимагає новий закон. Які нормативи та вимоги пред'являються до них. З яких причин є проблематичним проектування паркінгів як об'єктів подвійного призначення з функцією ЗС.

На думку членів містобудівної ради, найголовнішою проблемою стане необхідність створення ЗС при реконструкції старих будівель у центрі міста. Адже обмежені ділянки цих об'єктів та їх конструкція технічно не дозволять побудувати за них ЗС.

Також найважливішим є питання щодо розробки схеми розміщення у Дніпрі таких споруд та про те, хто безпосередньо займатиметься їх будівництвом.

Новий вигляд без зміни обсягів

Архітектор Ольга Подушкина представила колегам передпроектні пропозиції щодо капітального ремонту офісної будівлі на вул. Воскресенська, 17-а.

- Цей об'єкт включає дві будівлі – історичну, що виходить на червону лінію вулиці Воскресенської, і розташовану за ним 7-поверхову офісну. Капітальний ремонт об'єкта не передбачає змін його габаритів та планувальної структури.

В історичній будівлі планують зробити реставрацію фасаду та заміну покрівлі.

В офісному будинку хочуть зробити більш сучасним фасад, також провівши його утеплення. А на покрівлі 7-поверхової будівлі планують створити прогулянкову зону з лавами та озелененням.

Також буде вирішено всі питання інклюзивності об'єкта.

Пропозиція була настільки лаконічною і переконливою, що заперечень і побажань не викликала.

Проспекту Миру – ще один житловий комплекс

Архітектор Олександр Рябоконь представив містобудівний розрахунок житлового комплексу з паркінгом та вбудованими нежитловими приміщеннями на проспекті Миру, 29 (замовник – ТОВ «Олімпійський-Дніпро»).

– Ця ділянка розташована в оточенні існуючих житлових будинків, дитячого садка та зеленої зони, – розповів автор проекту. – Наш комплекс плануємо у вигляді двох 8-поверхових будівель, на першому поверсі яких буде паркінг на 99 машин, другий поверх призначений під торгові площі, а вище буде житло. З третього по шостий поверхи – звичайного планування, 7 та 8 поверхи – покращеного планування з терасами.

Загалом комплекс проектується під 182 квартири для 363 мешканців. Двір ЖК з благоустроєм та озелененням буде призначений лише для мешканців комплексу.

Загалом проект категоричних заперечень не викликав. Але було висловлено зауваження з питань затінення сусіднього дитсадка, озеленення прилеглої території, проїзду пожежних машин.

Ці зауваження мають бути враховані наступних етапах роботи.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Эколог  (03.10.23 11:48): Для кого? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Горожанин  (29.09.23 18:33): Мануйлівському проспекту 65 это Воронцовский рынок. Вместо рынка небоскребы. В этом месте им явно не место. Плотность застройки и так очень высокая. Ответить | С цитатой
Горожанин  (29.09.23 18:30): Строить во время войны? Вряд ли. Слишком велики ризки особенно на берегу Днепра. Когда закончится война не понятно. Так чего же хочет неизвестный инвестор? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Злодійка  (29.09.23 14:32): И список работников магазинов АТБ, которіе в состоянии купить там квартиру в студию, пожалуйста... Ответить | С цитатой
Горожанин  (28.09.23 09:07): Сначала строят магазинчики, потом строят огромные дома. Это постепенный захват. На солнечном появился магазин позле АТБ . Еле втулили. Законно такое расположение? Ответить | С цитатой
Гость  (28.09.23 08:12): За те деньги лучше бы водопроводы и электрику делали. Во вторник два района без света сидело. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
sa  (27.09.23 20:19): За те деньги уже лучше дом построить. Ответить | С цитатой
))  (27.09.23 15:06): А почему там? Это нужно строить вокруг города. ЖК "Улавливатель Калибров" ЖК "Смерть Шахида", ЖК "Слава ППО" Идея хороша, а реализация как всегда Ответить | С цитатой
Олександр  (26.09.23 23:36): Завжди було цiкаво, чому вартiсть первинної нерухомостi в Днiпрi майже така сама як в Греції на березi моря :) Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Гена Кирбанлах  (26.09.23 08:55): Город постепенно но уверенно превращается в помойку с коробками и человейниками тьху, особенно впечатляют уродливые многоэтажки с красивыми названиями и неадекватными ценами за это недоразумение Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте