Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
09:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чому деякі райони Дніпра потопають у смітті

|«« «« »» »»|

“Кавуневий” сезон добігає кінця – отже, в сміттєвих баках має бути менше органічних відходів. В деяких районах все залишилось, як і раніше: переповнені не тільки баки, навколо також вистачає бруду. На жаль, справа не тільки в кавунах.

Інформатор проїхався по місту і подивився, де проблема з вивозом сміття ще є. Заїхали навіть у найвіддаленіші місця нашого Дніпра. А разом із цим — і поспілкувався з місцевими мешканцями.

Нагадаємо, що в Дніпрі вивезенням сміття займається переважно компанія "Екологія-Д". Також ОСББ можуть заключити договори з іншими приватними структурами - "Дніпрокомунтранс" та інші. Ситуацію по місту контролює департамент екологічної політики Дніпровської міської ради. Тиждень тому Інформатор спілкувався з заступницею керівника деартаменту Іриною Козловою. Вона розповіла нам, що сміття мають вивозити щодня, але зараз бракує працівників. Чи змінилась ситуація за тиждень - важко сказати: за словами посадовиці, зміни оцінювати поки що зарано.

Один з комунальників, який приїхав прибирати сміттєвий бак на вулиці Гончара, підтвердив нам "кадровий голод". Він також зауважив, що через брак робочих рук їм доводиться виходити в додаткові робочі зміни.

На Соколі-1 біля будинку №1 всі три баки наповнені сміттям. Одна з мешканок дивується цьому. Каже, що комунальників тут бачить раз на три дні.

“Зараз вони рідко приїжджають. В армію їх, мабуть, всіх позабирали”, – припускає жінка.
Але чому мешканцям районів, де сміття так рідко вивозять, не зменшать тарифи на його вивіз?

Борги

Заїжджаємо в Одинківку. Тут ситуація неоднозначна: на одних вулицях баки порожні, на інших – переповнені. Мешканці сусідніх будинків кажуть, що комунальники приїжджають рідко - раз на 2-3 дні, хоча раніше приїжджали двічі на добу. Люди говорили з ними та, як і ми, намагались з’ясувати причину таких нечастих візитів. Їм сказали, що приїжджають, коли проходить оплата. Коли грошей немає – не виїжджають. Місцевий мешканець, з яким ми спілкувались, припускає, що це через нестачу коштів. І звертає нашу увагу на те, що лише вчора сміття вивезли – а вже сьогодні бак переповнений. Деякі сусіди звозять сюди купу будівельного сміття.

Заступниця керівника департаменту екологічної політики Ірина Козлова повідомляла, що ще однією з причин затримки у вивозі сміття є саме борги, які виникають через неоплату послуг у деяких містян.

На початку вересня у Дніпровській міській раді наводили конкретні дані - борг за вивезення сміття становить близько 220 мільйонів гривень. У приватному секторі рівень оплат знизився до 65%, у багатоповерхівках – до 86%.

Є певні суперечності. Судячи з боргів покривати їх нема чим. Водночас бракує робочої сили. Але якщо не вистачає працівників на підприємствах - значить, у підприємства заощаджуються гроші, що мають витрачатись на зарплати. Тож чому борг все ще існує?

Людський фактор

Навколо одного сміттєвого бака ми побачили купу брудного старого одягу та іншого домашнього майна. Чоловік, який відпочивав у дворі, розповів, що це справа рук його сусідів з першого поверху. За його словами, люди часто збирають непотріб біля сміттєвого бака. Яка мета – невідомо.

Мешканці Сокола і Перемоги не скаржаться, хоч і зізнаються: важко визначити, з якою періодичністю вивозять сміття. То раз на день, то раз на три дні – по-різному.

Тиждень тому Ірина Козлова казала, що все ще бракує 15 працівників для вивозу сміття. Якщо ця робота для вас - будь ласка, зверніться по гарячій лінії до Дніпровської міської ради. Номери телефонів:

(056) 732-12-12;
(095) 732-12-12;
(096) 732-12-12;
(073) 732-12-12.

Також ви можете звернутись щодо працевлаштування до компаній "Екологія-Д", "Дніпрокомунтранс" та інших, які займаються вивезенням сміття. Сподіваємось, що коли питання "кадрового голоду" вирішиться, в місті більше не буде переповнених баків.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (02.10.23 09:18): Судя по нормам, в сутки 1 чел должен сделать 5-:-6 л мусора!!!
Но как???
Если 3 человека - то 2 ведра в день вынести надо)))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Геноцид..  (01.10.23 07:15): А чем сегодня травят горожан? Воздух над городом как из выхлопной трубы... У Мэрии выходной? Відповісти | З цитатою
Iopl  (30.09.23 21:38): А потому что эпидемия потребительства и нет ни совести, ни уважения к окружающему миру. Смешивать пластик с пищевыми отходами вас кто-то заставляет? Это преступление. Бумага и картон горит - зачем его выкидывать? Топливо же. Или сдать как макулатуру. Как и пластик.
Но у вас нет времени, нет совести, нет самоуважения, нет уважения к другим. Есть деньги (много денег) и чувство собственной важности.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
мда...  (30.09.23 18:52): "Але чому мешканцям районів, де сміття так рідко вивозять, не зменшать тарифи на його вивіз?"

а что, от того, что вывозят реже, вывозить нужно меньше мусора? Ну подумайте своей башкой!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті