Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
22:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Допомога від міжнародних партнерів, спортивні здобутки, арт-терапія для ветеранів: основне за тиждень від ОВА

Допомога від міжнародних партнерів, спортивні здобутки, арт-терапія для ветеранів: основне за тиждень від ОВА

Міжнародні партнери придбали для навчальних закладів області нові шкільні автобуси. А ще передали дитячим садочкам яскраві бокси для гри та розвитку. Спортсмени продовжили виборювати нагороди та ліцензії на Олімпійські ігри.

Про це під час брифінгу розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

«Дякую за підтримку Польському фонду Міжнародної Солідарності. Область отримала автобуси для ліцеїв та гімназій. Три з них вже доставили громадам – Петриківській, Магдалинівській та Саксаганській», – зазначила Ірина Грицай.

Вона додала, що іноземні донори передали й набори для дитячих садочків. Тих, що працюють очно або за змішаною системою. Там настільні та розвивальні ігри, книжки, зошити, наліпки. Все для малечі 3-6 років.

Бокси – від Дитячого фонду ЮНІСЕФ. Вони розроблені спільно з Міносвіти та за підтримки Уряду Японії.

«Щотижня фахівці Музею історії Петриківського розпису та народних ремесел проводять майстер-класи для військових, які знаходяться на реабілітації. Арт-терапія допомагає відволіктися від пережитого та розвиває моторику рук після важких поранень», – розповіла заступник очільника регіону.

Ще понад 1,4 тис пам’яток археології Дніпропетровської області внесли до Державного реєстру. Відповідний наказ підписали в Міністерстві культури та інформаційної політики України. Більшість з них – кургани. Вони розташовані на території Синельниківського району.

Ірина Грицай зауважила, що минулого тижня здобутками порадували спортсмени регіону. Зокрема, бадмінтоніст Данило Боснюк виграв бронзову медаль на міжнародному рейтинговому турнірі в Нідерландах.

«Крім того, шість атлетів Дніпропетровщини вже здобули 7 ліцензій на участь в літніх Олімпійських іграх. Ще 15 вибороли путівки на Паралімпіаду», – наголосила заступник начальника ОВА.

Обладміністрація продовжує розповідати про використання коштів, виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

«Вчора відбувся аукціон на будівництво багатоквартирного дому для переселенців. Його планують звести у Синельниківському районі. Перемогу отримало ТОВ «Валеобуд». Компанія виконає роботи за понад 78 млн грн», – звітувала Ірина Грицай.

Вона наголосила, що весь тиждень ворог тероризував Дніпропетровщину. Гатив по Криворізькому та Дніпровському районах. Знову діставалося Нікопольщині – районному центру, Марганецькій, Мирівській, Покровській сільській громадам.

Найбільших руйнувань зазнав ліцей в Нікополі. Загинули четверо людей.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті