Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Двері незамкнені, замок відсутній»: у Дніпрі на мобільні укриття почепили таблички з інструкцією

|«« «« »» »»|

У суботу після чергового ракетного удару по Дніпру мережею почали ширити відео, на якому хтось не міг відчинити двері в залізобетонне укриття. Того ж вечора фейк про те, що модульні укриття, начебто, замкнені під час повітряної тривоги, спростували у департаменті благоустрою та інфраструктури.

«Як тільки ці укриття почали з’являтись у місті, у замках були серцевини. Але невідомі люди їх зачиняли. Після одного з таких випадків ми вирішили дістати із замків серцевини, аби двері в укриття неможливо було замкнути. Після цього почали красти самі замки, тож ми повернули серцевину на місце та знайшли інше технологічне рішення, яке унеможливлює закриття цих дверей на замок. Тож та провокація, яка сталася в суботу, – то все фейк. Двері можливо відчинити, але треба це робити впевненіше – сильніше надавити на ручку. Також додатково ми розробили ось такі таблички, аби містяни знали, що укриття відчинене цілодобово», – прокоментував головний інженер КП «УРЕА» ДМР Сергій Оберемок.

У Дніпрі встановили понад 80 бетонних укриттів. Комунальники вже розпочали розміщувати на них таблички «Відчиняйте впевнено. Двері незамкнені, замок відсутній», аби люди знали, що до залізобетонного укриття можна потрапити цілодобово. Також комунальники наголосили, що двері з укриттів знімати не будуть. Бо там не буде безпечно.

Окрім розвінчування фейків, комунальники борються і з вандалами. Вони майже щоденно псують в укриттях майно. Сума збитків – понад 300 тис. грн.

«У нас було дуже багато випадків, коли ми повністю відновили укриття, а наступного дня в них знову «попрацювали» вандали. Якщо раніше вони ламали світильники або електрощитки, то зараз у нас уже в двох укриттях підпалені лави. Ми вже закупили матеріали та будемо їх відновлювати. Отже, вкотре наголошуємо про те, аби дніпряни та гості міста берегли міське майно. Адже все це робиться для вашої безпеки», – прокоментувала головна спеціалістка відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Валерія Лукомець.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гость  (08.11.23 10:14): "Або входьте з іншого боку". Обошел, а там такая же табличка. Відповісти | З цитатою
гость  (07.11.23 18:00): Нужно не таблички вешать, а искать тех уродов, которые начали распространять фейк. И привлекать к ответственности, поскольку сейчас они один фейк состряпали, завтра - второй... на все фейки табличек не наставишься. А вот показательно наказать инициатора фейков - и дело нужное Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті