Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
12:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Хвостатые герои «Антареса»: доберман Ханна по прозвищу «Конь»

Хвостатые герои «Антареса»: доберман Ханна по прозвищу «Конь»

На счету этой удивительной собаки – десятки найденных людей.

Городской сайт неоднократно рассказывал о Павлоградском кинологическом поисково-спасательном отряде «Антарес».

Члены этого отряда вместе со служебными собаками спасают людей на месте вражеских обстрелов и катастроф, ищут погибших на местах недавних боев. Об их труднейшей работе недавно был снят фильм «Шукачі загублених душ».

А ДСНС Украины знакомит с самыми необычными и героическими собаками этого отряда.

Одна из таких собак – доберман Ханна, которую члены отряда иногда называют «Конем». О судьбе этой собаки и причине необычного прозвища в ДСНС Украины рассказали:

«Доберман Ханна.

Прийшла до Павлоградського пошуково-рятувального загону "Антарєс" більше 4-х років тому, як і всі інші носики, маленьким цуценям.

Ханна - собака універсал, яка навчена добре шукати як живих людей в природному середовищі й техногенному завалі, так і загиблих та їхні останки.

На її особистому рахунку більше 50-ти залучень та десятки повернутих з небуття душ. Після 24 лютого 2022 року її життя, як і життя багатьох, дуже змінилося. Якщо раніше були лише пошуки в природному середовищі, то зараз найчастіше собака працює на техногенних завалах чи на забруднених армією агресора деокупованих територіях.

Не дивлячись на всі труднощі та постійні травми лап, вона віддано працює в пошукових місіях з ДСНС, військовими та поліцією. Не зважаючи на суворий погляд та породу, Ханна дуже добра, яка за маленький смаколик готова всім показати і "Зайку", і "Соромно" та безліч інших команд, які нікого не залишать байдужими.

І хоч на людях вона завжди здається самою чемною та спокійною, це лише обманка для незнайомців. Її перші "умовно постраждалі" в тренуваннях пам'ятають цього лося в дитинстві, коли почувши запах, вона починала гальмувати лише за метр від нього... Відтоді деякі називають її "Конем"».

Фото – ДСНС Украины.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте