Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
22:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Який купити генератор: детальний розбір різних типів пристрою

Який купити генератор: детальний розбір різних типів пристрою

Коли мережева енергія недоступна або нестабільна, потрібно шукати інші ефективні джерела. Якщо для підзарядки смартфона чи планшета, достатньо повербанку, то для стабільного функціонування потужної техніки треба купити генератор. Але перед покупкою варто розібрати основні типи пристроїв, адже це допоможе спростити та прискорити вибір, знайшовши модель, яка повністю задовольнить ваші потреби.

Які бувають генератори за типом палива

Українські інтернет-магазини, наприклад, https://triniti-sb.com.ua/product-category/heneratory/ пропонують електрогенератори двох типів – бензинові та дизельні. Вони мають різний принцип роботи, номінальну та максимальну потужність, рівень шуму, діапазон робочих температур, додаткові функції. Хоча конкретні параметри залежать від моделі, вибір палива дозволяє прискорити пошуки.

Бензинові генератори перетворюють енергію механічного руху на енергію електричного струму, використовуючи бензин. Їх найчастіше використовують в побуті, що пояснюється низкою переваг:

  • компактність – важать 50-85 кг, займають небагато місця, зазвичай легко поміщаються в багажник;

  • малошумні – рівень шуму варіюється від 69 до 96 дБ, що для подібних пристроїв є дуже гарним показником;

  • легкий старт – при низьких температурах (до -20°C) запустити бензиновий генератор набагато простіше, ніж дизельний;

  • низька ціна – пристрій на бензині придбати коштує дешевше, ніж на дизелі.

Попри безліч переваг, бензинові генератори мають суттєві недоліки. Хоча їх ціна нижча, однак кожний кіловат виходить відносно дорого через чималу витрату палива та його високу вартість. При його використанні також треба робити перерву на 2 години кожні 5-8 год, а моторесурс двигуна рідко перевищує 4000 год. Саме тому вони більше підходять для рідкісного використання, наприклад, при тимчасових відключеннях світла.

Дизельні генератори працюють за тим самим принципом, але для вироблення електроенергії використовують дизель. Вони мають багато переваг:

  • довговічність – моторесурс пристроїв може становити 40000 годин;

  • велика потужність – можна легко купити дизельний генератор на 20, 30, 80 та навіть 100 кВт (бензинові – 2.8-15 кВт);

  • економія – хоча вартість таких моделей вища, але вони економніше витрачають паливо, що робить їх вигідніше на 20-30%;

  • безперервна робота – спокійно переносять значні навантаження, здатні працювати цілодобово без перерв.

Однак ціна дизельного генератора вище, ніж бензинового. До того ж він багато важить – в середньому від 800 до 1800 кг. Саме тому подібні моделі ідеально підходять для постійного та інтенсивного застосування, наприклад, на промислових об'єктах чи будівельних майданчиках.

Які бувають генератори за потужністю

В інтернет-магазинах можна знайти електрогенератори від 2.8 до 100 кВт (номінальної потужності) або від 3 до 125 кВт (максимальної). Щоб дізнатися потрібне значення, треба створити список всіх електричних приладів, які ви плануєте під'єднати до пристрою. Потім з'ясувати значення кожного приладу в Вт (W) та просумувати їх. До кінцевого результату слід додати запас (10-20%), адже деякі прилади потребують більше енергії під час запуску.

Для швидкого вибору рекомендуємо розділити генератори по потужності:

  • портативні – 2.8-5 кВт. Добре підходять для тимчасового використання на невеликих об'єктах або кемпінгах;

  • потужні домашні – 10-20 кВт. Здатні довго забезпечувати електроенергією основні прилади в будинку, тобто часто використовуються в умовах відключення основного джерела;

  • промислові – від 20 кВт. Зазвичай це потужні дизельні генератори, які можуть безперервно живити промислові підприємства, будівельні майданчики, лінії виробництва.

Для домашнього користування достатньо бензинового генератора на 2.8-5 кВт. Якщо ж маєте великий будинок з приладами, які споживають багато енергії, при цьому основне джерело часто або зовсім недоступне, тоді варто розглянути моделі на 10-20 кВт. Однак це лише зручний орієнтир, а конкретну модель варто вибирати після особистого підрахунку потужності всіх приладів, які ви плануєте живити від електрогенератора.

Які бувають генератори за типом запуску

Коли вибираєте подібний пристрій, варто звертати увагу не лише на паливо та потужність, а ще й на тип запуску. Сучасні виробники пропонують дві категорії електрогенераторів – «Електричний | Автозапуск» та «Електричний стартер | Ручний».

Перший тип генераторів оснащений електричним запуском, їх можна активувати за допомогою кнопки або ключа. Такі моделі також мають автозапуск, тобто здатні автоматично запускатися у випадку відключення основного джерела електроживлення. Ці пристрої зазвичай використовуються як резервне джерело електропостачання, коли техніка повинна працювати без найменших перебоїв.

Другий тип генераторів теж оснащений електричним стартером. Однак в них відсутній автозапуск, тому доведеться кожного разу активувати пристрій шляхом стягування шнура або обертання ручки. Зазвичай це класичні малопотужні бензинові моделі на 2.8-5 кВт, для яких автозапуск не є критично важливим.

Висновок

Ми розповіли лише про ключові типи генераторів, щоб ви змогли простіше та швидше знайти потрібну модель. Однак при виборі також треба враховувати й інші параметри, як от об'єм паливного бака, витрату палива, клас ізоляції, додаткові функції тощо.

Саме тому ми радимо замовляти генератори в інтернет-магазині Triniti-SB. В ньому під кожну модель розроблена окрема сторінка, де можна подивитися не тільки фотографії, відео, характеристики, але й особливості використання та відгуки покупців. До того ж завжди є можливість звернутися до технічних спеціалістів, які допоможуть знайти потрібний електрогенератор, враховуючи ваші побажання.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте