Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
14:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Дніпрі здійснюють постановку яскравого різдвяного мюзиклу

|«« «« »» »»|

Прем'єру мюзиклу «Скружд та Різдвяне диво» заплановано у Дніпровському академічному театрі драми та комедії на 23 грудня.

Напередодні Різдва та Нового року всім нам хочеться доброго дива. Таке бажання - подвійне під час Великої війни з її трагедіям та постійним стресом.

Таке диво готові подарувати у театрі Драміком. Тут завершують постановку нового мюзиклу за мотивами відомого твору Чарльза Діккенса.

Про що мюзикл?

Це неймовірна подорож, про яку мріє кожен з нас. Разом з героями нашого новорічного мюзиклу “Скрудж та Різдвяне диво” глядачі вирушать до Лондона. Під звуки Біґ-Бену зроблять стрибок у часі в далеке дев’ятнадцяте століття. Тут чекає світ вікторіанської доби: стильні костюми видатної епохи, авторська музика, веселі танці, магічне шоу і, звісно ж, привиди старовинного Лондона. Захоплююча історія жадібного скнари Скруджа, до якого завітають три духи Різдва. Кожен з них підготував своє випробування, яке наш герой долатиме разом з глядачами. Схоже цей Святвечір стане для всіх по-справжньому особливим, і разом ми дізнаємося, скільки насправді «коштує» Різдво…

Журналіст Міського сайту зміг побувати на репетиції мюзиклу та поспілкуватися з його постановниками та головними героями.

Побачене – заворожує. Сценічне дійство переносить глядача у світ передсвяткового Лондона та виглядає яскраво, динамічно, вражаюче. Те, що відбувається на сцені, нагадує чарівний яскравий калейдоскоп, в якому дія змінюється щохвилини. Вистава дуже динамічна і музична, своїми поворотами сюжету тримає глядача в постійному інтересі та інтризі.

Дуже органічно виглядають пластичні та вокальні номери, що цінно подвійно для акторів, які не спеціалізуються на даному театральному жанрі. Особливо варто відзначити яскраві костюми акторів (створені головним художником Драмікома Світланою Юговою) та масштабні декорації.

Додам, що у цьому мюзиклі глядачі побачать елементи циркового та лялькового театру, до нього органічно вплетені фокуси, графіка та світлові ілюзії. Загалом вистава вразить і юних, і дорослих глядачів!

Як зазначив директор – художній керівник театру Драміком Сергій Мазаний, ця постановка – одна з найважчих і наймасштабніших за останні 10 років. У ній задіяно 26 акторів – практично повний склад трупи! Робота над мюзиклом продовжується з березня цього року.

– Ми пропонуємо глядачам трохи відволіктися від проблем та поринути в атмосферу різдвяного свята з піснями, танцями та доброю магією, – каже Сергій Мазаний. – Вибираючи п'єсу, ми орієнтувалися на питання переоцінки цінностей у житті. Нині багатьом із нас доводиться цим займатися. Вистава допоможе поглянути на це питання під новим кутом, подумати про цінність грошей та стосунків із близькими людьми.

Оригінальну та дуже цікаву музику до вистави написав Андрій Карачун. А автором ідеї та режисером мюзиклу став Олександр Глумов. Взявши за основу твір Діккенса, він по-новому переосмислив його, ввів додаткових персонажів. Результат вийшов яскравим та переконливим.

– П'ять років тому ця п'єса була мною написана для нашого оперного театру, де я тоді служив, – визнає Олександр Глумов. - Але поставити її тоді не судилося. Наразі вона переосмислена, перекладена українською мовою і, сподіваюся, сподобається глядачам.

Танці та чудова пластика акторів на сцені – багато в чому заслуга режисера мюзиклу із пластики Вікторії Хижняк. Вона визнала, що для неї постановка у новому жанрі була певним викликом. Але, схоже, з ним Вікторія блискуче впоралася: атмосфера Англії, що танцює в різдвяному ритмі, передана дуже мальовничо!

Дуже переконливий у ролі скнари Скруджа заслужений артист України Андрій Мельников. Про роботу над образом він каже:

- У цей страшний час важко шукати щось у творчості. Тим більше, у новому для нас жанрі. Але мені імпонує пошук та наполеглива праця. Тому робота над роллю людини, яка втратила відчуття свята та радості, була дуже цікавою.

Як завжди, неповторний на сцені Валерій Зубчик. У мюзиклі у нього дві ролі – вчителя Скруджа в молодості та сліпого мера.

- Мій мер хитрий, але обставини його провчать, - каже він про другого персонажа. – А взагалі цей образ вчить: треба допомагати людям, кожна гривня має йти на користь та добро.

Один з тих персонажів, які допомагають змінитись Скруджу – його життєрадісний племінник Фред.

– Мій герой – антипод Скруджа та вічна «запальничка» оптимізму, – каже виконавець ролі Фреда Олександр Михайлов. - Скрудж вибрав помилковий шлях жадібності та наживи, але це не принесло йому щастя. Мій персонаж – один із вогнів, що розтопили кригу душі Скруджа.

- У будь-яких ситуаціях не треба втрачати оптимізм і віру в диво, - додає Анатолій Корольов, який виконав роль Боба - батька з хворою дитиною. – Мій герой вірить у людей та диво свята, і у фіналі мюзиклу ми всі побачимо результат.

Мюзикл «Скрудж та Різдвяне диво» показуватиметься на великій сцені Драмікому з 23 грудня по 7 січня 2024 року.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Театрал  (02.12.23 08:23): Вистава українською 💙💛 Квитки вже придбані 🎫🎭 Ответить | С цитатой
Диво  (30.11.23 23:59): Театр пані та комедії-це щось нове,Лондон он такий Ответить | С цитатой
1  (30.11.23 17:25): це що український мюзикл? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (16)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте