Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
07:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Герої 128 Дніпровської бригади: Віталій уникав військкоматів і був переконаний, що війна неможлива

Герої 128 Дніпровської бригади: Віталій уникав військкоматів і був переконаний, що війна неможлива

У 128 Дніпровській бригаді ТРО служать бійці з різними і дивовижними долями.

Багато хто до 24 лютого 2022 року і в страшному сні не міг уявити, що гряне Велика війна.

Яскравий приклад – 23-річний Віталій, автор одного із знаменитих відео цієї бригади. Напередодні початку Великої війни, увечері 23 лютого він переконував друзів і свою дівчину, що така війна в цивілізованому 21 столітті в принципі неможлива.

А 24 лютого він уже стояв у черзі до військкомату...

Про долю бійця розповіли на сторінці 128 Дніпровської бригади ТРО:

«Віталій - автор відео бою з російськими спецпризначенцями. Він кричав “Слава Україні” і стріляв по ворогу. Важко повірити, що до повномасштабного вторгнення Віталій уникав будь яких зустрічей з працівниками військкоматів, він не збирався навіть торкатися зброї, натомість планував продовжити вчитися в Дніпровському національному університеті і готувався до магістратури.

23 лютого 2022 року він запам’ятав на все життя - ввечері перед початком повномасштабного вторгнення він переконував свою дівчину і друзів, що велика війна у 21 столітті неможлива і навіть пришелепкуваті сусіди України це добре розуміють. Та вже вранці прокинувся від вибухів і зрозумів, що сталося те у що він відмовлявся вірити. У той же день він пішов до військкомату, але там йому відмовили, бо йому було всього 21 рік. Та Віталій не здався і почав шукати підрозділ, де б йому видали зброю і дозволили воювати з російськими окупантами.

Наразі Віталію 23 роки. Він брав участь у десятках боїв, відчув смак перемог і гіркі емоції від втрати побратимів. У цьому інтерв’ю він розповів про бій з російським десантом, який після десяти годин артпідготовки пішов на штурм наших позицій, в момент, коли промені сонця засліплювали захисників».

Відео про це можна подивитися тут.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті