Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили яскраву виставку новорічних листівок

|«« «« »» »»|

Помилуватися на рідкісні листівки можна в Інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» (пр. Яворницького, 18).

Це – вже друга виставка у Дніпрі, присвячена цій темі. Напередодні Нового року виставку старовинних різдвяних та новорічних листівок було представлено на Садибі Яворницького, про що розповідав Міський сайт.

Про нову виставку центру «Вікно в Америку» організатори розповіли:

«Запрошуємо на виставку новорічних листівок, яку розгорнуто в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку».

Традиційні привітання українською мовою «З Новим Роком та Різдвом Христовим» або «Веселих свят». Або англійською - Merry Christmas and a Happy New Year.

Незважаючи на те, що зараз можна купити листівки на будь-який смак, старі новорічні листівки зберігають особливу чарівність і красу.

Вони є часткою безповоротно минулої епохи, з якою у багатьох пов'язані приємні і добрі спогади. Приємно тримати у руках, перечитувати навіть через багато років новорічні побажання дорогих тобі людей.

Різдвяна чи новорічна листівка – це листівка, яка покликана передати святковий настрій напередодні Різдва і Нового Року. У ХХ ст. в умовах витиснення релігії із суспільного життя різдвяна листівка залежно від країни частково або повністю перетворилась на новорічну вітальну картку.

Філокартисти всього світу і досі сперечаються, де з’явилася перша різдвяна листівка. Серед численних версій і тисячолітні візитівки давнього Китаю, і вітальні англійські карточки, які почали продавати у 1800 році.

Але перша різдвяна листівка має точну дату і місце свого народження – Англія, 1843 рік.

Відродження різдвяних листівок в Україні відбулося з кінця 1980-х років. На листівку повертаються сюжети народження Христа, зображення церкви, Віфлеємської зірки, дідуха, колядників тощо.

З розвитком Інтернету, особливо електронної пошти й соціальних мереж, понад сторічна традиція відправлення вітальних листівок стала поступово занепадати. Натомість деякі видавничі фірми (наприклад, Hallmark) переорієнтовуються на випуск E-листівок.

Вже 3 десятиліття спостерігаємо відродження української вітальної листівки. На виставці таких більшість. Є й такі, що надіслані зі Сполучених Штатів, друзями бібліотечного центру».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Гость  (06.01.24 12:36): Окно куда? Бред какой. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті