Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Торгівля людьми під прикриттям реабілітаційного центру: у Дніпрі поліцейські управління міграційної поліції ГУНП встановили чотирьох учасників злочинної групи

Торгівля людьми під прикриттям реабілітаційного центру: у Дніпрі поліцейські управління міграційної поліції ГУНП встановили чотирьох учасників злочинної групи

Жертвами фігурантів стали 50 осіб, яким зловмисники обіцяли лікування від алкогольної та наркотичної залежності. Натомість – змушували працювати на низькокваліфікованих роботах, а більша частина їх заробітку йшла на користь центру.

Поліцейські встановили групу осіб, які займалися вербуванням безхатченків та осіб із алкогольною і наркотичною залежністю. Обіцяючи їм лікування та пристойні умови проживання, зловмисники направляли їх на тяжкі будівельні та земельні роботи. 38-річний організатор реабілітаційного центру встановив жорсткі правила розпорядку центру та контролював їх дотримання. Він набрав осіб, які вербували нових робітників та підшуковували їм роботи у місті Дніпро та на території Дніпропетровської області, а також займався розподілом коштів, отриманих від трудової експлуатації людей.

9 січня поліцейськими, за силової підтримки працівників полку поліції особливого призначення та управління «КОРД» ГУНП, проведено санкціоновані обшуки за місцем розташування двох центрів реабілітації. В результаті була виявлена документація, візитки, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази, які доводять причетність затриманих до злочину.

Чотирьом чоловікам слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Їм обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Наразі поліцейські опитують жертв злочинів, встановлюють всі обставини втягнення людей у трудове рабство.

Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Наркоманское шапито  (12.01.24 13:55): Зачем идти на стройку
если охранник в АТБ
получает 20 000 в тепле и педикюр в порядке?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Казбек  (12.01.24 09:07): В Украине по больщим стройкам все толковые прорабы знают что такое реб центр и часто ихними услугами пользуются. Нормальный местный трезвый не пойдет на черновые работы за копейки. А ими много работ перекрывается
Трудотерапия это а не торговля людьми. Я был в реб центре неделю не выгоняли на работу потом на стройку возили на работу и по 50грн давали мне их хватало на конфеты кормили бесплатно койко место дали. Потом друг приехал забрал меня я хоть после такой школы жизни не пью теперь не охото все же туда. Но курить опять начал.
Відповісти | З цитатою
элка  (11.01.24 17:46): Бездомные,наркоманы, алкаши... Грязные,вонючие...фу.. работать не заставишь..воруют,грабят,попрошайничают... Да ребятам объявить благодарность! Хотели лечение,получили! Не наркоманили,не пили. А как по другому заставить этот отброс общества работать? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Игорь  (11.01.24 16:10): а бездомных куда? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті