Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
14:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Ломовском хотят построить «Майами по-днепровски»

На Ломовском хотят построить «Майами по-днепровски»

Представлен очередной масштабный проект, который касается перспективной застройки жилмассива Ломовский (бывший Фрунзенский).

Это – далеко не первый проект, который затрагивает этот район. В последнее время на городских архитектурно-градостроительных советах был рассмотрен целый ряд масштабных проектов, связанных с этим местом, привлекательным для инвесторов.

На этот раз о своих претензиях создать на Ломовском новый огромный жилмассив заявила группа компаний «Баловская».

И не просто заявила.

Для разработки проекта она привлекла архитектора Александра Попова. Он продолжительное время жил в США и решил реализовать в Днепре концепцию современной застройки города-курорта Майами.

Проект получил название «Новеллы» и был выдвинут на соискание премии Конфедерации строителей Украины и был отмечен в числе лучших проектов жилых комплексов в 2023 году.

О деталях проекта учредители этой премии сообщили:

«Під час UKRAINIAN SPECIAL BUILDING AWARDS IBUILD 2023 у номінації “Проєкт житлового комплексу 2023” відзнаку отримав житловий комплекс у Дніпрі.

Новий житловий мікрорайон від БАЛІВКА Девелопмент (Група компаній Балівська) у місті Дніпро - це проєкт про гармонійний взаємозв'язок міста, природи та європейського стилю життя.

Особливість цього об'єкту - це унікальне для міста Дніпро поєднання річкової природи та сучасної архітектури. Комплекс гармонійно поєднаний з природою, що дозволяє мешканцям та гостям насолоджуватись відкритими видами на річку. Зелені простори, водні елементи та природні пейзажі створюють гармонію з навколишнім середовищем.

Також у комплексі передбачено сучасну квартальну забудову. Все необхідне для комфортного життя за 15 хвилин від дому. Кожний будинок та квартира мають оптимальні планування, поруч всі необхідні комерційні сервіси, паркінги, прогулянкова зона, затишні зони відпочинку, дитячі та спортивні майданчики, власний пляж. Крім того, всередині мікрорайону можна буде пересуватися лише пішки чи велосипедом, проїзд до будинків на авто планується лише зі сторони нової магістральної дороги.

Важливо, що проєктом передбачені укриття в усіх будинках і заплановано загалом побудувати 220 000 кв.м».

Одновременно с этим продвижением нового проекта занимается пиар-компания PRoector. Об интересных деталях проекта и его инициаторе рассказала основатель этой компании Влада Миколюк:

«Це - Віктор. Його компанія “Балівка груп” побудувала 50 сучасних бомбосховищ на громадських зупинках і у дитсадках Дніпра та області.

А ще колись саме Віктор першим повірив в потенціал похмурого ж/м Лівобережний-3 настільки, що запросив найталановитіших архітекторів країни і почала перетворювати сумні лівобережні “коробки” у швейцарську міні-Беллінцону.

- Відвідавши 90% Європи, я постійно запитував себе: як це “перенести” в Україну? - каже Віктор. - Так прийшла ідея зробити ставку на забуті спальні райони. Тоді інші забудовники обходили їх десятою дорогою, вважали район безперспективним. А ми вирішили: тут великий потенціал. Відмовились від сірих бетонних джунглів на користь будиночків аля-Анталія з широкими зеленими променадами. Прагнули зробити оселі, на фоні яких би хотіли фотографуватись для соцмереж. Так, в районі, куди ще недавно таксисти не приймали замовлення після 22.00, тепер підприємці хотіли відкривати свої кав’ярні, барберні, школи, садки, лікарні.

Почався потужний розвиток і ревіталізація всього Лівобережного.

А у найближчі роки вони на ж/м Ломівський реалізують проект, який отримав Ukrainian special building awards Ibuild 2023 як найкращий будівельний проект України.

Мова про ЖК Новели. Завдяки архівам виявили, що колись це було одне з улюблених місць української інтелігенції. Тут поети і читали свої вірші, художники малювали картини.

Серед них - Олесь Гончар. І саме на честь його творів - новел, вирішили назвати майбутній ЖК.

Проєктувати запросили архітектора Олександра Попова, який жив в США і вирішив звідти привезти до Дніпра тенденцію Маямі “15 хвилинного міста”

Він побачив, що більшість американців півроку живуть в Манхеттені, де плідно працюють, інші півроку - у Маямі, де насолоджуються природою. Тому сенс проекта - побудувати таку культуру в Дніпрі: замінити “бетонні джунглі” відкритими кварталами та прибережними парками в межах 15-хвилиного пересування від центра.

Ось таке нове майбутнє чекає скоро наше Дніпро».

Остается только предполагать, когда может быть реализован столь глобальный проект.

Иллюстрации Конфедерации строителей Украины и Влады Миколюк.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Влад  (23.01.24 19:50): Почитайте выступления этого "архитектора Александра Попова, который жил в США" и теперь нам решил принести светлое, доброе вечное.
Если вкратце: "всё - говно, все - говно, а я - молодец". Осталось найти реализованные проекты этого молодца, но это задача не из простых... Остается верить ему на слово, что он - лучше всех
Ответить | С цитатой
Любов  (22.01.24 10:00): Якщо зараз,замість оборони і збереження країни,допомоги тим,хто залишився без житла-хочуть вкладати гроші в будівництво елітного кварталу,то це ПІР під час чуми,шизофренія якась! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Андгуша мечтатель  (20.01.24 22:25): Переберусь туда, в Диевке разочаровался.
Там до центра занятости далеко?
Ответить | С цитатой
навеяло  (20.01.24 20:43): Новелы-фавелы. Ответить | С цитатой
Vlad  (19.01.24 20:34): і в чому фішка, що є такого, чого немає в інших комплексах? де новації та технології? Де простору для жителів, в яких вони могли створювати і творити? не видно школи і садка, а можливо якесь креативне рішення цього питання? А що за спортивні майданчики, як завжди типу є, а які і для чого, не зрозуміло ??? та й що тут пов'язано з Природою ??? і багато інших питань ??? Ответить | С цитатой
Горожанин  (19.01.24 20:29): Очень надеемся, что не будут вырубаться деревья, строительство будет выполнено с соблюдением всех правил и норм и законно. На Солнечном построили магазин "Юбилейный" возле АТБ. Всё впритык и заняли часть зелёной зоны. Кто даёт такие разрешения или опять не законно. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Гость 2024  (19.01.24 18:28): А это не бетонные джунгли? Вместо лесной зоны с белками...уж столько было этих проектов... Ответить | С цитатой
Местный  (19.01.24 14:46): Не Новеллы, а Фавелы больше подходит Ответить | С цитатой
1  (19.01.24 14:19): Чтобы так очистить реку,нужно зачистить того кто в неё будет продолжать гадить,а пока это влажные мечты "пришельцев"! Ответить | С цитатой
Судья Дред  (19.01.24 12:01): Ага, ну только Майями тут не хватало. Чикаго уже есть. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте