Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
09:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі в усій красі покажуть Тваринні інстинкти

|«« «« »» »»|

Дніпровський академічний театр драми та комедії готує прем'єру нової вистави «Тварини інстинкти».

Його прем'єра запланована на 12 та 13 квітня.

Свою справжню сутність з усіма низинними інстинктами та природними бажаннями на сцені театру покажуть миша та кішки, папуги та індичка, кажан та корова, бабуїн та лемінги та ще багато інших тварин. Зрозуміло, справжніх тварин на сцену виводити не стануть. В 11-ти мікро-виставах характер цих тварин розкриють актори Драмікома.

Нова постановка – захоплююча, драматична вистава-трилер за п'єсою «Гарячі історії» американського драматурга Дона Нігро. Ця робота триматиме глядачів у напрузі з першої і до останньої хвилини дії захоплюючого півторагодинного дійства без антракту.

- Дон Нігро – сучасний американський драматург, дуже плідний та затребуваний у всьому світі, у різних театрах планети поставлено понад 400 його п'єс, - розповів директор – художній керівник Драмікому Сергій Мазаний. – Для нас є важливим етапом, що й у нашому репертуарі буде поставлено п'єсу цього видатного драматурга. Для отримання дозволу на постановку п'єси ми зв'язувалися з агентством Дона Нігро, і для нас стало приємним сюрпризом, що під час війни він дозволив ставити його п'єси в Україні абсолютно вільно і безкоштовно.

Про те, як іде робота над прем'єрою, журналіст Міського сайту зміг дізнатися у Драмікомі.

Талановиті актори та режисер втілюють у життя непередбачувану та напружену атмосферу, яка захопить уяву кожного глядача та змусить серце битися швидше. Від витончених діалогів до разючих образів кожна деталь цієї постановки пронизана невідомим. "Тварини інстинкти" стануть справжнім відкриттям для тих, хто любить випробовувати нові емоційні грані театрального мистецтва.

Вже на вході до зали всіх глядачів чекатиме сюрприз. Для цієї постановки велика зала театру буде переформатована. Для повнішого занурення глядачів у дійство та діалогу акторів з ними свідомо обмежена кількість квитків - очевидцями постановки зможуть стати лише 250 осіб. Задня половина партеру буде відокремлена завісою, на неї квитки не продаватимуться.

- Ми пішли на такий експеримент заради щільнішого занурення глядачів у те, що відбувається на сцені, - каже Сергій Мазаний. – Персонажі п'єси розкривають свої секрети. Але своя таємна шафа є у кожної людини. Думаю, спектакль допоможе кожному глядачеві зазирнути всередину себе і задуматися про свої бажання та секрети.

Трупа розпочала опрацьовувати цю п'єсу у листопаді минулого року. А активна робота на сцені триває близько місяця.

Головний режисер театру Антон Меженін керує кожним етапом роботи, надаючи виставі унікальну атмосферу та емоційне наповнення.

– Це буде постановка у дуже популярному у всьому світі жанрі театру абсурду, – визнає Антон Меженін. - Геніальний Лесь Курбас колись казав, що театр має бути фантастичним. Ось і ми створимо на сцені фантастичний світ, алегоричну казку. Але ця казка для дорослих не просто розважатиме, а й змусить задуматися. Мабуть, це була наша найбільш смілива і незвичайна робота за останні 3-4 роки.

Поєднавши в одній роботі різні стилі та жанри, Драміком прагне здивувати глядачів виставою цікавою, емоційною, інтелектуальною і водночас захоплюючою, у жанрі трилера.

Художнє та пластичне рішення нової вистави здійснює Олексій Клейменов. Його витончений погляд на деталі у створенні образів надаює виставі особливого шарму. Крім цього, Олексій розкриє сутність відразу чотирьох персонажів, одним із найяскравіших є Кажан.

– Персонажі п'єси поєднують у собі і тварину, і людську суть, – каже Олексій Клейменов про свою роботу у виставі. – Але перевтілюватись у різних тварин із зовсім різними характерами було не важко. Це наша робота, це цікаво. Історія кожного персонажа-тварини – важка, провокаційна, але вкрай захоплююча тема. Ми часто запитуємо себе: хто ми, навіщо живемо? Вистава постарається допомогти глядачеві знайти відповіді.

У новій роботі будуть зайняті актори театру Драміком Анатолій Корольов, Олексій Клейменов, Діана Данилюк, Олександра Ковальчук, Олександр Хвостюк, Ілля Миргородський, Артур Данилюк. Вони вдало уособлюють образи, які залишаються у серці та додають емоційну глибину. Їхня акторська майстерність захоплює кожного глядача. Кожен із акторів виконає у новій виставі кілька ролей.

Діана Данилюк та Олександра Ковальчук втілили образи дуже сексуальних кішечок, які шукають кохання. Їхня жіночність і пластичність на сцені чудово відображають характер персонажів.

- Одна з них - вже зріла кішка, навчена досвідом, - розповіли дівчата про своїх персонажів. - А друга зовсім юна, яка тільки пізнала смак кохання. У неї виникає безліч питань, відповіді на які допомагає знайти старша подруга.

Окрім інших образів вистави, Артур Данилюк та Ілля Миргородський разом перетворяться на лемінгів, які після довгих метань та страждань стрибають зі скелі.

- Характери персонажів дуже різні, - кажуть молоді актори про свої ролі. – Але є щось, що поєднує всіх персонажів: усвідомлення того, що, незважаючи на всі проблеми, треба рухатися вперед.

Весь колектив Драмікому запрошує глядачів подивитися цю нову та незвичайну роботу 12 або 13 квітня. І разом шукати відповіді на часом важкі запитання.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте