Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Театр ДГУ змушений зняти з репертуару популярну виставу – у чому причина?

Театр ДГУ змушений зняти з репертуару популярну виставу – у чому причина?

На жаль, найближчим часом глядачі більше не побачать дуже популярної постановки Театру ДГУ «Ілона Кокс: спроба творчого вечора».

Але афіша цього театру не поменшала. Замість виключеної з репертуару вистави до неї включено хорошу стару постановку колишніх часів.

Основною причиною вилучення з репертуару вистави «Ілона Кокс…» стало використання у ньому мови держави-агресора. Хоча це використання було мотивовано перебігом п'єси, воно викликало неодноразові нападки на керівників театру.

У результаті виставу вирішили з репертуару театру виключити, про що автор та музичний керівник Театру ДГУ Євген Гендін повідомив:

«Офіційно від Театру "ДГУ".

"Попри те, що це справді цікава і незвичайна вистава, попри прекрасні відгуки наших чудових і небайдужих глядачів, попри те, що ми вважали використання російської мови саме в цій виставі виправданим художньо, за змістом і за ідеєю (там звучить дві мови) - попри все те ми вилучаємо виставу "Ілона Кокс. Спроба творчого вечора" із нашого репертуару та прощаємось із нею. Прощавай, "Ілоно".

Дуже шкода, що наша "художня виправданість" вступила в протиріччя з мовним законом. Ми його порушили. Ми це визнаємо і, як то кажуть, готові понести належне покарання.

Ось так».

Але менше вистав у репертуарі не буде. Через три роки до Театру ДГУ повертається вистава «Пані Блаватська»:

«Театр "ДГУ" представляє:

"Пані БЛАВАТСЬКА"

(чаювання на 12 персон)

  • Режисер - Володимир Петренко
  • Художник - Марія Петренко
  • Тривалість: 55-60хв.
  • 18+

Реінкарнація через три роки.

Моновистава у жанрі имерсивного театру «Пані Блаватська» повертається на сцену. Але тепер в іншому приміщенні, в іншому тілі, в іншому театрі.

Унікальна вистава про унікальну особистість створена за власними щоденниками та спогадами сучасників і дає змогу зануритися у потойбічні мандри найвідомішої у світі жінки, народженої в Дніпрі (тоді - Єкатеринославі). Релігійний філософ теософського спрямування, літератор, публіцист, окультист та спіритуаліст, мандрівниця Олена Петрівна Блаватська.

Отже, 12 глядачів (це число - відсилання, як і багато чого в постановці) питимуть чай за столом з Оленою Блаватською, яку зіграє Олена Володіна. Передбачається активна участь глядача у виставі, яка, втім, залежить від його готовності зануритися в діалог з актрисою.

Олена Блаватська. Хто ж вона?

На думку одних - божевільна, інших - шарлатанка, третіх - геніальна жінка. В її біографії неможливо не заплутатися, настільки вона переповнена чутками і містифікаціями, причому не без участі самої Олени Петрівни.

(*Але чай, цукерки і пєчєнькі будуть реальними).

7 та 28 квітня о 17:00, площа Троїцька 5 А».

А на прощання із постановкою «Ілона Кокс» ми дамо помилуватися чудовими фотографіями з цієї вистави, які представлені на сторінці Євгена Гендіна.








Gorod.dp.ua на Facebook.


Сумно  (03.04.24 20:54): Колись театр КВН ДГУ був смішніше теперішньої Ліги Сміху.

А тепер пані Блаватська.

Навряд це комедія.
Відповісти | З цитатою
Вася  (02.04.24 10:23): Теперь заживем! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті