Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 04 мая 2024
16:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре читали стихи… с дуба

В Днепре читали стихи… с дуба

Новый проект популяризации поэзии начал Днепропетровский исторический музей имени Яворницкого.

Он так и называется – «Поэзии». Но главная фишка проекта не в том, кто и какие стихи читает горожанам, а как это происходит.

Для популяризации своих произведений днепровские поэты собрались под старым дубом у исторического музея. Взяли лестницу, забрались на дерево и с помощью мегафона доносили до всех желающих свое творчество.

Новой формой популяризации поэзии насладилась известная исследовательница культурной жизни Днепра Ирина Семенчук, рассказав об этом следующее:

«Чудовую ідею реалізовав Саша Шакіров у Дніпрі! Такий собі молодіжний футуристичний осередок ''Поезії, Поезії", якому вже третій сезон і який в цьому сезоні буде збиратися під дубом і з дробини читати вірші.

Поет березня - Михайль Семенко— поет доби Розстріляного відродження; основоположник і теоретик українського футуризму, організатор футуристичних угрупувань, редактор багатьох видань. Михайля Семенка штучно вилучено з історії літератури , тому він не мав впливу на наступне покоління, але мав чималий вплив на розвиток української модерної поезії 1920-х років, і також його вплив позначився на творчості письменників сучасної української літератури: Ігор Калинець, Сергій жадан.

Відкрив вечір і запалив всіх нас Андрій Бут. Він прочитав вірш Михайля Семенка "Морок", а потім свої вірші почали читати присутні. Драбина була наче символом незламності нашої патриотичної молоді. Добре запам'ятався чийсь вислів, або вірш: "Любов - це коли два циклопи дивляться в один бінокль".

Чесно кажучи, я вважала, що футуризм, як явище, вже давно кануло в лету. Звісно, е поодинокі, але... як з'ясувалось багато молоді і не зовсім молоді цікавляться футуризмом і розвивають його. І що бентежить, вірші доволі цікаві, актуальні і надзвичайно щирі!

Будьмо і до зустрічі під дубом 28 квітня».

Как сообщают в историческом музее, теперь такие поэтические вечера на ветвях дуба будут проходить в каждое последнее воскресенье месяца.

Фото – Исторический музей и Ирина Семенчук.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте