Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
14:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Це призведе до їхньої загибелі». У Дніпрі засмічують ставок з червонокнижними черепахами

«Це призведе до їхньої загибелі». У Дніпрі засмічують ставок з червонокнижними черепахами

Поруч з брудними пляшками та побутовим сміттям в одній з водойм Дніпра живуть червонокнижні черепахи. Ставок почали засмічувати відпочивальники декілька років тому. Місцеві жителі регулярно прибирають прибережну територію, але для очищення самої водойми потрібні спеціалісти.

Чим такі умови загрожують черепахам та як цю проблему вирішують містяни – читайте у матеріалі Суспільного.

Крім черепах у водоймі також живуть декілька видів риб, вужі та жаби. Іноді з сусіднього яхт-клубу на ставок прилітають качки. Тут їх підгодовують місцеві жителі. Одна з них, Олена, щодня разом зі своєю онукою гуляє поруч зі ставком.

"У цих людей, я не знаю що має трапитися, аби вони змінилися. І їх вистачає, на жаль. Мабуть, якась служба має відповідати за це. Писали, в нас є активісти, які пишуть часто. А чи реагують на це?", — сказала жінка.


Місцева жителька Ольга мешкає у будинку поруч зі ставком понад 40 років. За її словами, раніше на цьому місці був кар’єр, який згодом заповнився джерельною водою. Червонокнижні черепахи тут з’явилися декілька років тому.

"Побачила черепаху, мабуть, хтось виніс з квартири, там майже у дороги. Я принесла її сюди. Потім я побачила вже сімейство іншого кольору, також черепахи, мабуть, хтось так само приніс, аби їх врятувати. І так вони тут прижилися", — розповіла Ольга.


За словами Ольги, щороку місцеві самостійно прибирають прибережну територію. Однак аби очистити саму водойму потрібні спеціалісти.

"Дуже давно тут була жінка, яка обрізала очерет, наводила порядки. Треба очистити екосистему, аби це озеро перетворилось дійсно в красиве місце для відпочинку, для дорослих та дітей", — розказала жінка.


Подібні водойми – природне середовище для болотних черепах, сказав ветлікар Олександр Шулешко. Чоловік вивчає цих тварин понад 15 років. За його словами, в засміченому ставку черепахи можуть захворіти на гостру кишкову інфекцію – сальмонельоз.

"Це все одно йде вимивання хімічних речовин з тих же пляшок. Якщо там якісь тряпки, бумажки, там можуть бути пляшки з-під хімічних речовин. У них в першу чергу це нирки або печінка можуть зруйнуватись. І це призведе до гибелі", — пояснив ветлікар.


Допоки ставок не очистять, Олександр радить переселити червонокнижних черепах в іншу водойму. Суспільне надіслало запит до міськради із запитаннями – чому цей кар’єр не очищають та коли розв'яжуть цю проблему. Місцеві ж тим часом запланували чергове прибирання на початку травня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанин  (11.04.24 10:53): Там нет запах денег. Поэтому филатов не будет этим заниматься. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті