Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
03:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Герои Днепровской ТРО: «Пасечник», вытянувший из пекла четырех раненных побратимов

Герои Днепровской ТРО: «Пасечник», вытянувший из пекла четырех раненных побратимов

Городской сайт продолжает рассказывать о необычных судьбах наших земляков, которые сражаются в 128 Днепровской бригаде ТРО.

44-летний Александр – профессиональный пчеловод. До начала Большой войны он не только успешно занимался сбором меда из 85 (!) своих ульев, но и профессионально проводил селекцию пчел.

Два последних года его жизнь на передовой наполнена такими ежедневными событиями, от которых голова кругом пошла бы у главного героя в исполнении Джейсона Стейтема из свежего американского боевика «Пасечник». Куда там американским фильмам до нашей реальности…

О днепровском герое-пасечнике в 128 бригаде рассказали:

«Олександру 44 роки, і він професійний пасічник.

У 2021 в нього було 85 вуликів і купа спецтехніки за доглядом за таким господарством. Олександр не лише качав мед, але й вів селекцію бджіл і планував суттєво розширити господарство.

Втім новий сезон бджільництва навесні 2022 року Олександр не відкрив, бо почалося повномасштабне вторгнення російської орди, а вдома дружина і троє синів - не до пасіки, коли ворог колонами пре до твого міста.

Тому Олександр одразу ж поїхав вступати до тероборони. Згадує, що коли вже записали, він зрозумів, що не взяв теплі речі. Кінець лютого був холодним, а вже з ранку новачка з ТрО треба виїжджати за місто і заступати на чергування на якомусь блокпості. Хотів поїхати за речами додому, а потім уявив, як важко буде повертатися звідти і залишився у чому був.

Потім була теплі весна і літо, але без догляду велике бджолярське господарство не вижило. Натомість вижили четверо побратимів, яких днями Олександр витяг під шаленим обстрілом російської арти і мінометки. А потім були перегони з фпв-дронами, від яких у бортах пікапа побільшало дірок - куди тим бойовикам Джейсона Стейтема у “Перевізнику” чи в “Бджолярі”.

На відміну від голлівудського “Бджоляра”, пасічник зі 128 ТрО воює не з кіношними негідниками, а з ворогом, який намагається знищити все живе навколо півтонними кабами, артою, мінометами, роями дронів-камікадзе і численними штурмовими групами.

Звісно, шкода господарства, каже Олександр, але навіть чотирьох врятованих побратимів достатньо, щоб виправдати втрачену пасіку, якою б великою вона не була. А скільки ж всього сталося за ці два роки на нулі, зітхає бджоляр.

“Що буде після Перемоги? Буде нова пасіка - обов’язково відновлю господарство. Ми, бджолярі, терплячі і вперті, бо інакше з бджолами працювати не зможеш”, - каже Олександр. “Якщо ти впевнений у своїй силі, якщо не боїшся, то не потрібно ніякого захисту - бджоли не будуть кусати. Але якщо побіжиш - буде біда. Хто міг подумати, що на війні це теж знадобиться”, - каже він».

Фото 128 Днепровской бригады ТРО.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте