Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Робота підприємств у Дніпрі: підтримують економіку під час великої війни – виплачуючи зарплати та сплачуючи податки

|«« «« »» »»|

ТОВ ВКФ «Електропромремонт» працює у Дніпрі з 1998 року. Робота підприємства не зупинилась і під час великої війни.

«Тоді, 24 лютого, я особисто поговорив з працівниками: чи готові вони виходити працювати. Ми не зачинились. 25 лютого вийшли 30 % робітників. За декілька днів ми знову працювали на повну», - пригадав Валерій Павловський, директор підприємства «Електропромремонт».

На підприємстві виготовляють запасні частини до електродвигунів та проводять діагностику того ж обладнання.

«Виконуємо поточні, середні та капітальні ремонти електродвигунів, також проводимо ремонти будь-якої складності для конструкцій потужністю до 20 МВт», - поділився пан Валерій.

За час повномасштабного вторгнення, аби підприємство продовжувало працювати, уклали контракти з деякими європейськими країнами.

«До того ж ми під час війни самостійно навчились та почали виготовляти деталі для електродвигунів дніпровських трамваїв. Основною нашою метою є досягнення надійної, стабільної і економічно раціональної роботи наших електродвигунів та їх якісний, швидкий та доступний ремонт. Ми також робимо своєчасну діагностику електрообладнання для підприємств, які розташовані в Україні та за її межами», - уточнив директор.

На підприємстві працюють 110 робітників. Але потреба у кадрах залишається.

«Ми готові навчати. Спілкувались із студентами з коледжів. Готові бажаючим працювати у нас на підприємстві запропонувати гідну заробітну плату. Також у нас працюють 3 внутрішньо переміщені особи та люди з інвалідністю. У нашій діяльності ми поводимось як соціально-відповідальний бізнес вже багато років», - каже Валерій Павловський.

Навіть під час війни підприємтво продовжує розвиватися.

«Війна стала економічним викликом, подолання якого потребує двосторонньої співпраці та взаємодії між бізнесом та владою. Бізнес підтримує державу, продовжуючи працювати, сплачуючи податки та створювати нові робочі місця, а влада, у свою чергу, запроваджує для бізнесу програми з фінансової підтримки, наприклад, державні грантові програми та програми з підтримки бізнесу на місцевому рівні», - прокоментувала Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради.

Не зупинила повномасштабна війна у розвитку маленької власної справи дніпрянку Ірину Чабан. Вона власними руками створює флораріуми (мінісади з живих рослин).

«Це жива рослина у закритій ємності, до якої дуже обмежений доступ повітря. Всередині флораріумів повітря більш вологе, ніж в приміщенні. Це створює ефект теплиці. Така особливість дозволяє вирощувати вибагливі рослини, які погано ростуть у звичайних кімнатних умовах», - ділиться підприємиця Ірина Чабан.

Це свого роду терапія, і не тільки для майстра, що зробив такий витвір мистецтва, а й для людини, яка стає власником такого мініатюрного живого саду. Такі композиції стають чудовою прикрасою будь якого приміщення. Створюють особливу атмосферу позитиву та спокою, прибирають негативну енергетику.

«Психологиня, яка працює із військовими біля самого фронту, придбала декілька таких композицій з рослин і розповіла, що вони допомагають військовим зняти психологічну напругу і таким чином наблизити їх до мирного життя. Мені дуже приємно, що моя справа допомагає нашим захисникам», - додала підприємиця.

«Дніпро входить у ТОП-10 міст за кількістю створених ФОПів. Ми активно співпрацюємо з релокованими бізнесами. Дніпровська міська рада постійно надає таким підприємствам інформаційну підтримку, залучає до участі у заходах (вебінарах) з питань створення та розвитку власної справи, які проводяться провідними експертами та аналітиками. Слід зазначити, що платежі у бюджет міста від господарської діяльності релокованого бізнесу у першому кварталі 2024 року збільшились у 1,5 рази у порівнянні з відповідним періодом 2023-го», - підсумувала Ірина Журавльова.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті