Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майбутні журналісти Дніпра заглянули у внутрішній світ

Майбутні журналісти Дніпра заглянули у внутрішній світ

У Дніпропетровській обласній організації Національної спілки журналістів України відкрилася незвичайна фотовиставка.

Особливістю експозиції є те, що автори виставки – студенти ДНУ, майбутні журналісти. А об'єктом їхньої уваги стали наші сучасники, у внутрішній світ яких постаралися зазирнути автори фотопортретів.
Про відкриття нової виставки в обласній організації НСЖУ розповіли:

«Експозицію з 19 світлин підготували студенти першого курсу факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ ім.Олеся Гончара. Фотовиставку під назвою «Журналістський вайб» презентували у Дніпровському центрі журналістської солідарності НСЖУ.

– Під час практикуму з фотомистецтва ми намагалися зробити художній портрет, спробувати передати внутрішній світ майбутніх журналістів. Наскільки це в нас вийшло – судити вам, – звернувся до присутніх куратор фотокурсу та виставки викладач Ілля Жук.

Студенти практикувались з фотографії протягом двох місяців. Більшість із них, як самі зізнаються, уперше працювали із професійною камерою. У творчому процесі підбирали сюжети, образи, вчилися працювати зі світлом. Дехто з авторів робіт, представлених на фото вернісажі, пробував себе також у ролі моделей. Із хвилюванням і гордістю демонстрували вони свої витвори.

– Мені було цікаво фотографувати подруг, спостерігати, як вони розкривалися. Декому було непросто побороти зніяковілість. Та на портретах, як на мене, вони вийшли гарними і досить щирими, – поділилась Марія Онищенко, авторка п’яти сюжетів, представлених на виставці.

Єлизавета Цебенко була моделлю для кількох авторів. Серед світлин є і окремо її портрет, і триптих. Зізнається, ідея з образом героїні та місцем зйомки належить їй. Вже в процесі роботи, за порадою наставника, вирішили спробувати доповнити фото на повний зріст кількома портретами.

Майстрам камери, відомим дніпровським фотокорам Віктору ГрабовськомуМиколі М’якшиковуВолодимиру Рязанову та іншим журналістам було цікаво поспілкуватися із початківцями.

– Перші кроки – вони завжди цікаві, безумовно, привертають увагу і запам’ятовуються. Не зупиняйтеся, пробуйте, шукайте себе, фіксуйте життя, те, що навколо. Усе попереду у вас! – побажала першокурсникам досвідчена радіожурналістка, ветеран журналістики Дніпропетровщини Валентина Орлова.

– Робота з молоддю – це один із пріоритетів Спілки журналістів, – наголосила координаторка Центру журналістської солідарності у Дніпрі Наталя Назарова. – Студенти активно долучаються до медіаподій і заходів нашого Центру. До того ж, торік обласна журналістська організація підписала із Дніпровським університетом імені Олеся Гончара меморандум про співпрацю. Тож нам удвічі приємно, що наші майбутні колеги – першокурсники факультету систем і засобів масових комунікацій ДНУ – презентують свою виставку саме у нас.

Переглянути фотовиставку «Журналістський вайб» можна у Дніпровському центрі журналістської солідарності НСЖУ за адресою: м.Дніпро, вул.Старокозацька, 8 (2 поверх)».

Фото Віктора Качанова.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті