Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ у Дніпрі викрила тіктокера з російським громадянством, який «зливав» у соцмережу локації українських захисників

СБУ у Дніпрі викрила тіктокера з російським громадянством, який «зливав» у соцмережу локації українських захисників

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували діяльність блогера, який «зливав» на своєму каналі у ТікТок інформацію про розташування військовослужбовців Сил оборони.

Встановлено, що фігурант особисто знімав фото та відео зосередження українських військових. Потім, ці матеріали розміщував на власній сторінці у соцмережі з прив’язкою до геолокації.

За лічені години ці відео підхоплювали російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські Телеграм-канали.

Цей відеоконтент користувався також неабиякою популярністю серед громадян призовного віку.

У такий спосіб блогер хотів попередити своїх підписників щодо присутності на них представників ТЦК та збільшити кількість глядачів.

За даними слідства, автором каналу є непрацюючий мешканець Дніпра з антиукраїнською позицією.

До повномасштабного вторгнення чоловік тривалий час проживав в росії, де встиг оформити не тільки громадянство країни-агресора, а також водійське посвідчення, страховий та медичний поліси та банківські картки.

Напередодні військового нападу рф чоловік повернувся в Україну. Серед свого оточення та в інтернет-пабліках він «ностальгував» за колишнім срср і позиціонував себе прихильником «руського міра».

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження блогера і припинили його незаконну діяльність.

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації українських військових, а також документи, що посвідчують особу, видані рф.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали із зазначенням місць дислокації та переміщення Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів.

Публікація таких фото- і відеоматеріалів у мережі «Інтернет» розцінюється як коригування ворожого вогню і є злочином, що карається відповідно до закону.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті