Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 12 червня 2024
06:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках

З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках

Очікується, що ціна літра бензину зросте на півтори гривні, дизельного палива – на 2, а скраплений газ – аж на 6 гривень за літр!

І це буде далеко не перше із запланованих урядом України подорожчань! До 2028 року ставки акцизу на пальне зростуть у 5 разів!

Такі нерадісні перспективи водіям та українській економіці загалом дає новий законопроект №11256, зареєстрований у Кабміні. З цим проектом Закону України «Про внесення змін до Налогового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку» можна ознайомитись на сайті Верховної Ради.

Кабмін пояснює необхідність ухвалення цього закону необхідністю привести законодавство нашої країни у відповідність до законів Євросоюзу щодо акцизних податків.

Але «Прямий» із посиланням на народного депутата Ніну Южанину з'ясував, що згадані у законопроекті питання акцизних податків Євросоюзу стосуються лише країн, що входять до ЄС:

«Ставки акцизу на пальне до 2028 року зростуть більш як у 5 разів!

Кабмін Шмигаля зареєстрував проєкт №11256, який передбачає підвищення акцизів вже з 1 липня 2024 року.

Це спричинитьзбільшення вартості 1 літра пального на АЗС у другому півріччі 2024 рокуна:

бензин – на1,5 грнабо на 3%;
дизель – на2 грнабо на 3%;
скраплений газ – на6 грнабо на 22%.

Все це зроблено під приводом приведення ставок акцизу на пальне до вимог Директиви ЄС №96/2003, хоча сама директива є обов’язковою виключно для країн — членів ЄС.

До того ж проєкт НЕ враховує інші норми Директиви про право кожної країни встановлювати понижені в десятки разів ставки на дизельне пальне та газ, які використовуються на спеціальному транспорті в аграрній, лісовій, видобувній сферах, залізничному та річковому транспорті чи для опалення та приготуванні їжі.

Цього немає в урядовому проєкті.

І підвищення акцизу прямо спричинитьзбільшення вартості АБСОЛЮТНО всіх товарів наших виробників, втрати ними ринків збуту та заміщення українських товарів імпортними аналогами.

Але цим не переймається уряд.

Знайшлися вже і задоволені урядовим проєктом — це великі нафтотрейдери, які через “власних експертів” вже говорять, що “нічого страшного не відбудеться і не треба робити з цього трагедію”, і що “треба підвищувати до європейського рівня, а не грати в популізм”.

Своїми прибутками в розмірі 10 гривень на 1 літрі вони точно задоволені й не збираються їх зменшувати (це десятки мільярдів гривень на рік).

Ще вранці я сподівалась, що підвищення акцизів на пальне не відбудеться. Моєму розумінню економічної політики такий підхід не відповідає!».

А що з цього приводу думають читачі Міського сайту?

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (21.05.24 18:05): шмыгаляку - на гилляку!! Відповісти | З цитатою
manumi  (19.05.24 13:28): Наш уряд - це"уряд". Всім керує єрмак, а шмигаль - воно таке..., ахметовське. Відповісти | З цитатою
виталий  (16.05.24 13:14): все о народе думают депутаты-как бы еще ободрать. а мы же не в евросоюзе и акцизы ихние к нам не имеют никакого отношения... Відповісти | З цитатою
pensioner  (16.05.24 10:57): Спочатку европейські зарплати та пенсії, а потім - европейські акцизи та ціни! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
горожанин  (16.05.24 10:57): Прочитав эту статью был приятно удивлен. Это наверное первый новостной ресурс, который открыто написал о истинных причинах подорожания топлива и оставил возможность комментировать. Респект вам!
А по новости, так тут все предельно ясно. Команда клоуна ничего не умеет делать и придумывать. Поэтому даже отмазки для широких масс использует те, которые придумали до них попередники.
Но люди ведь не дураки. Никто ни тогда, ни сейчас не поверит в мифические требования ЕС, привести акцизы в этой несчастной стране до их норм.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
гр-н  (16.05.24 10:23): Читачі міського сайту думають, що країні конче потрібні перевибори. Які, на превеликий жаль, зараз провести неможливо Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті