Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
14:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на одній зі станцій водовідведення встановили частотний перетворювач, який економить до 30% електроенергії

У Дніпрі на одній зі станцій водовідведення встановили частотний перетворювач, який економить до 30% електроенергії

Одна із насосно-фільтрувальних станцій Дніпра. Вона забезпечує питною водою більше ніж 30% населення міста.

«Для економного використання енергоресурсів тут у 2016 році введено в експлуатацію твердопаливну модульну котельну. Вона дозволяє в опалювальний сезон економити близько 40 % коштів на опалення виробничих приміщень станції», — розповів Денис Ващук, заступник головного інженера КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради.

А на одній із станцій водовідведення на лівобережній частині міста встановили частотний перетворювач для насосних агрегатів.

«Він добре себе показав, бо дозволяє значно економити електроенергію. Її споживання знизилося до 30 %, або 17 тисяч кВт годин на місяць», — додав Денис Ващук.

Ця станція обслуговує будинки приватного сектору, багатоповерхівки та приватні підприємства. Вона приймає в себе стоки з лівобережної частини міста та проводить грубу очистку, а потім перекачує їх на станцію аерації.

«Нині 65 об’єктів КП «Дніпроводоканал» обладнані частотними перетворювачами. Із них 11 – насосні станції водовідведення, 6 – водопровідні насосні станції та 48 – підвищувальні насосні станції», — підсумував заступник головного інженера КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті