Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
15:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Держвиплати, підтримка ветеранів та нові родини для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування: новини в соцсфері області

Держвиплати, підтримка ветеранів та нові родини для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування: новини в соцсфері області

Виплата держдопомог, робота над обласним проєктом ТитаниUA, тренінг з Хібукі-терапії та розвиток сімейних форм виховання.

Про новини в соцсфері Дніпропетровщини під час брифінгу розповіла заступник начальника ОВА Надія Задорожна.

«В області виплатили всі види держдопомог за травень – понад 411 млн грн. Кошти отримала 141 тис мешканців регіону. Це, зокрема, малобезпечені й багатодітні родини, одинокі матері, люди з інвалідністю. Входить сюди і допомога при народженні дитини», – зазначила Надія Задорожна.

Вона додала, що в області продовжує діяти програма підтримки родин загиблих цивільних. Це виплата 300 тис грн. Цьогоріч матеріальну допомогу отримали родини 29 загиблих.

«У Дніпрі запросили на щиру розмову 70 матерів і дружин загиблих Героїв. Долучили й психолога. Було дуже емоційно. Жінки розповідали про своїх рідних. Дивилися відео, гортали фото. Створили й полотно життя. На нього перенесли почуття та спогади. Аналогічні зустрічі провели у всіх громадах області», – розповіла заступник начальника ОВА.

Ще 43 жінки з Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня». Кожна народила щонайменше п’ятеро дітей. Загалом вони виховують 257 синів і доньок.

«Команда ОВА працює над новими можливостями для ветеранів. Їхньої реабілітації та адаптації до мирного життя. Розвиваємо наш проєкт ТитаниUA. Запросили його амбасадорів на зустріч. Їх зараз – 27. Отримали зворотній зв’язок. Проговорили проблемні питання. Домовилися збиратися частіше», – сказала Надія Задорожна.

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?» провели тренінг з Хібукі-терапії. Запросили на нього працівників департаменту соцзахисту ОВА та фахівців Центру соціальної допомоги та підтримки.

«Хібукі – це терапія за допомогою спеціальної іграшки. З довгими лапами та сумними очима. Ізраїльська методика. Допомагає справлятися зі своїми тривогами, страхами та стресом, – пояснила заступник очільника області. – Учасників тренінгу навчали спеціальним технікам: як знімати напруження, відновлюватися після стресу. Такі знання можуть використовувати в роботі».

Протягом тижня до прийомних родин взяли трьох дітей, які були в евакуації у Туреччині. Знайшли опікунів і для 6 хлопців та дівчат, евакуйованих до Швейцарії. Найближчим часом вони потраплять до нових родин для подальшого усиновлення.

«Відправляємо на оздоровлення та відпочинок синів і доньок захисників, дітей з багатодітних родин, переселенців. Понад 60 хлопців та дівчат вже повернулися із Закарпаття і табору на Київщині. Нині на відпочинок поїхала друга зміна – 74 дитини», – зазначила Надія Задорожна.

Путівки – від Мінсоцполітики. Придбані державним коштом.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті