Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 23 червня 2024
21:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі працюють бригади соціально-психологічної допомоги

Як у Дніпрі працюють бригади соціально-психологічної допомоги

У Дніпрі другий рік поспіль працюють мобільні бригади, які разом із правоохоронцями та іншими структурами виїжджають на місця, де потрібна соціально-психологічна допомога. Це і наслідки ворожих обстрілів, і домашнє насильство, і проблеми ВПО.

Про це Відкритому розповіли психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги UNFPA Тетяна Курносенко та соціальний працівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги UNFPA Роман Горбунов.

Від початку повномасштабної війни фахівці мобільних бригад почали надавати допомогу постраждалим від гендерно зумовленого й домашнього насильства людям, що травмовані війною та наслідками російської агресії. Їхня кількість зростає щодня.

“Ми як швидка допомога. На телефони нашої гарячої лінії отримуємо звернення безпосередньо від постраждалих від домашнього насильства або ж через перенаправлення від поліції. Консультуємо людей спершу дистанційно, а за потреби – приїжджаємо до постраждалих додому чи у зручне для них місце. Маємо також кризовий центр, де можемо тимчасово розмістити постраждалих від тих чи інших ситуацій. Бригада може надавати свої послуги постраждалим, які мешкають на відстані приблизно 50 кілометрів від міста Дніпро.

За потреби фахівці проводять психологічні консультації, надають соціальний супровід, можуть скерувати до медиків чи юристів. Якщо це необхідно, допомогти постраждалим переїхати від кривдника у безпечне місце — притулок чи кризову кімнату, де людина може перебувати цілодобово та безкоштовно”, – розповідає Роман Горбунов.

В кожній команді мобільної бригади працюють психолог, соціальний працівник та водій. Вони вже надали у Дніпрі допомогу понад 2 000 тисячам людей.

“Ми пояснюємо постраждалим від насильства, що ситуація, в якій вони опинилися, не є нормальною, і що постійно перебуваючи у стані стресу, вони не можуть повноцінно жити. Ми розповідаємо, де постраждала може отримати довготермінову безкоштовну терапію і нагадуємо, що людина не має жити із постійним ризиком для свого здоров’я й життя. Найбільшу кількість звернень щодо кризових ситуацій ми фіксуємо у дні, коли відбуваються метеорологічні зміни, магнітні бурі. Найчастіше жертвами стають жінки з дітьми”, – пояснює Тетяна Курносенко.

Звернутися на гарячу лінію мобільної бригади соціально-психологічної допомоги у Дніпрі можна за телефонами (050) 730 08 89, (067) 610 58 01.

Більше дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (10)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті