Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 20 червня 2024
18:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Щодня роблять неможливе. У Дніпрі працює надсучасний реабілітаційний центр

|«« «« »» »»|

Олександру 33 роки, він військовослужбовець ЗСУ. За фахом — інженер-програміст, але перевчився на парамедика. Навчався і стажувався в Естонії, Фінляндії та Польщі, де і працював до початку повномасштабного вторгнення рф.

У червні 2022 року повернувся до України та долучився до міжнародної медичної місії – евакуйовував поранених військових та цивільних з Донбасу. З осені 2023-го працював санінструктором у ЗСУ. У квітні цього року на Херсонському напрямку під час танкового обстрілу невдало стрибнув в укриття і зламав ногу. Зараз проходить лікування в реабілітаційному центрі Дніпра.

«Я жодного разу не пошкодував про перепрофілювання. Мені здається, допомога людям, тим паче своїм людям, зараз більш важливим заняттям. Напевно, найважче, коли евакуюєш, розуміти, що ти в певних випадках нічого не можеш вдіяти. Одного разу ми евакуювали 12-річну дівчинку з пораненнями, які були несумісні з життям. Це фактично була евакуація, щоб рідні могли попрощатися з дитиною гідно в тилу. Я хочу якнайшвидше стати на ноги і повернутися до хлопців. Моєму фізіотерапевту навіть доводиться мене зупиняти, щоб я так не поспішав на заняттях. Але можу сказати, що прогресом я задоволений, дуже професіональні люди тут працюють», – розповів Олександр.

Військовий страждав через обмеження амплітуди руху. Не міг спиратися на ногу, —згадує фізичний терапевт пацієнта.

«Раніше він пересувався виключно з милицями. Зараз їх використовує лише на вулиці, у приміщенні обходиться без допоміжних засобів. На вихідних ми гуляли набережною близько двох годин, я проводив йому екскурсію, і він це доволі добре витримав. Хлопець дуже вмотивований, в мене немає сумнівів, що він повністю відновиться. Але, звісно, для цього потрібен час, за моїми оцінками, не менше ніж два місяці. Щодня в Олександра 2 тренування. Перше спрямоване на збільшення сили та амплітуди, друге це заняття на доріжці, гра в футбол, прогулянка в магазин. Більш такі практичні речі», — каже Олександр, фізичний терапевт.

У Дніпрі в реабілітаційному центрі з кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда. Вона складається з лікарів фізичної реабілітації, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, логопедів та психологів. Для кожного хворого розробляють індивідуальну програму лікування з урахуванням особливостей пацієнта.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (10)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (8)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (7)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті