Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 22 лютого 2025
06:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кулінарні майстер-класи допомагають реабілітації дітей

Кулінарні майстер-класи допомагають реабілітації дітей

Благодійна установа «Іоаннов центр» успішно продовжує займатися реабілітацією дітей, які страждають на складні та тяжкі захворювання.

Міський центр вже неодноразово розповідав про цей реабілітаційний центр, який було відкрито напередодні початку Великої війни під Дніпром. А також про те, які нові та корисні програми використовують у цьому центрі для реабілітації дітей.

Одна з них – кулінарні майстер-класи, які допомагають і фізичному, і психологічному, та соціальному розвитку школярів та малюків.

Докладніше про це розповіли у Благодійному центрі «Помагаємо», під патронатом якого працює «Іоаннов центр»:

«В творчій студії «Іоаннів птах» задля соціалізації дітей з інвалідністю проходять різноманітні майстер-класи, де вони готують, малюють, майструють тощо.

Найголовніша мета всіх майстер-класів – це психосоціальна підтримка найбільш вразливої категорії дітей в умовах війни: зняття емоційної напруги, формування відчуття безпеки, підвищення стресостійкості, а також корисне проведення часу з друзями.

Завдяки проєкту, який ми реалізуємо за фінансової підтримки уряду Великої Британії, діти з інвалідністю через творчість покращують своє психічне здоров’я.

Сьогодні ми розкажемо, як вони готували всесвітньо відомі булочки – сінабони з корицею та вишнею.

Керівниця кулінарної студії пані Світлана заздалегідь підготувала тісто. Кожна дитина отримала пухкий шматочок, щоб розкатати його на стільниці, змастити розтопленим вершковим маслом, посипати сумішшю кориці з цукром, викласти на нього вишню й змотати все у рулетик. Потім рулетик розрізався на 3 частини. Діти дерев’яними шпажками підписували свої кулінарні витвори, змащували їх жовтком і відправляли в духовку.

Поки булочки випікалися, пані Світлана ділилася секретами приготування неймовірно смачної солоної карамелі! А потім, поки карамель охолоджувалася, діти робили кисло-солодку поливку, поєднуючи сметану з цукровою пудрою.

Щойно вийняті з духовки золотисті сінабони змащувалися сметанною поливкою та поливалися карамеллю. Діти із величезним задоволенням пригощалися ніжними булочками приготовленими власноруч!

Кулінарні майстер-класи в «Іоанновому центрі» завжди смачні та пізнавальні. Приготування різних страв – це не просто про їжу. Це – про мистецтво, витримку, нові знання та відкриття!

Щиро дякуємо нашому партнеру, гуманітарній організації Mercy Corps, за можливість підтримати дітей з інвалідністю під час війни, створюючи для них затишок і відчуття захищеності!».

Фото БФ «Помагаємо».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
років від дня народження Лева Писаржевського, одного із найвидатніших учених міста

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті