Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
13:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відзначили переможців обласного етапу військово-патріотичної гри «Джура»

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині підбили підсумки обласного етапу всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Серед понад півтисячі дітей обрали переможців та призерів. Юнаки та дівчата отримали медалі, грамоти та кубки.

«Ця гра загартовує характер, пробуджує дух патріотизму, привертає увагу до історії України. А ще «Джура» дарує досвід, відкриває нові здібності, об’єднує та навчає. Це великий світ, в якому знаходять нових друзів. Пишаюся юними джурами, кращі з яких представлятимуть регіон на всеукраїнському рівні», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

До обласного етапу долучилися понад півтисячі дітей з усієї області. Загалом 67 роїв. Вони змагалися протягом тижня. У трьох вікових категоріях – молодшій середній та старшій. Гра проходила онлайн.

Команди, а точніше рої, з Кривого Рогу, Кам’янського, Верхньодніпровська, Павлограда, Першотравенська, Юр’ївської і Межівської громад.

Ірина з рою «Ратоборець». Усім учасникам 15-16 років. Дівчина каже, долучилась до «Джури» вперше. Впевнена, усі здобуті навички знадобляться.

«Проходили туризм, медицину, поглиблювали знання з історії. Були завдання на фізичну підготовку. Дуже сподобалося. Ми всі як одна сім’я. Дуже тепло спілкуємося. Стали срібними призерами у чесній конкурентній боротьбі», – розповіла Ірина.

9-річна Соломійка – представниця рою «Ханделеївські козачата». Команда також виборола друге місце.

«Ми співали пісень, вчили вірші, долучались до руханок. Хочу і наступного року грати у «Джуру». Це цікаво й пізнавально», – сказала Соломійка.

Переможцями у молодшій віковій групі став рій «Соколята» з Першотравенська. У середній групі виборола «золото» команда «Краяни» з Кривого Рогу. З цього ж міста і старші переможці – рій «Залізні вовки».

Усі вони долучаться до Всеукраїнського етапу Джури-2024.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Джо POLISE  (26.06.24 10:46): Так, це ж крутяк. Маленькі українці у очередній патрітичьній виставі. Це так піднімає рівень ендорфінов, екстрогену і гемоглобіну, що аж хочеться дивитися вічно на ці дитячі свята. У росіян - то робила Юлька Чічеріна, а тепер і на Дні-прищі почали, немов папуги, повторювати - протистояння. Україна - країна третього світу, що живе за рахунок зовнішнього кредитування. Українці - хворі на кредитизм. Хто не встиг уїхати - того на м'ясо. У мене немає до вас добрих почуттів. Чому? Я - народився на Україні. Та завжди вважав, що українці - то нація, що буде робити за грощі усе, що їм скажуть, навіть дітей. Малих одягнули у форму, що дорослі закінчилися? Чі я один тільки знаю, що українці то циркачі. Усі ващі потуги визвати до себе добрі почуття - то, як спроба продати себе - подороще. Може у вас такий великий зовнішній борг, що ви вже готові торгувати дітьми? Уявляю, що у вас у голові. А може ви освіту у Хогвардс отримували, ну разом з Гарі Портвейничьом? Ряжені свінгерятка і фарбована свиня.+ Відповісти | З цитатою
A.H.  (25.06.24 12:25): Так!!! Так мої маленькі герої, справжнім Українцям потрібно вітатися саме так, руку від сердця і до самого сонця...
Радісно бачити відродження справжніх культурних та етнічних цінностей Української нації.
Відповісти | З цитатою
Патріот Батьківщини  (25.06.24 12:21): Так радісно бачити люту русофобію та бажання винищувати усе руське у очах маленьких дітей пересічних громадян України.
Велика дяка Батькам що виховують патріотів та майбутніх героїв які не зміркуючись віддадуть свої життя заради знищення усього руського у світі !!!
Відповісти | З цитатою
73%  (25.06.24 10:52): Чиму досі не в окопах?
Любите Україну-любіть у бою!!!
А то вирядились у вишиванки неначе уклоністи, ділом покажіть.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (17)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті