Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
07:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

УВКБ ООН та Дніпропетровська обласна державна адміністрація зміцнюють співпрацю для підтримки внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

УВКБ ООН та Дніпропетровська обласна державна адміністрація зміцнюють співпрацю для підтримки внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Сьогодні, 26 червня 2024 р., УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців та Дніпропетровська обласна державна адміністрація підписали Меморандум про взаєморозуміння, який визначає конкретні напрями співпраці для підтримки людей, які постраждали від війни, та внутрішньо переміщених людей, які знайшли притулок у Дніпропетровській області.

Дніпропетровська область приймає близько 500 000 внутрішньо переміщених осіб, що робить її однією з областей, які приймають найбільшу кількість ВПО в країні.

З початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року, УВКБ ООН разом із місцевими партнерами з-поміж НУО під керівництвом обласних та місцевих органів влади надало різні види допомоги та послуг понад 825 000 постраждалим від війни людям у Дніпропетровській області.

Програми УВКБ ООН підтримують і доповнюють національні, регіональні та місцеві заходи реагування на надзвичайні ситуації. Вони включають послуги захисту, такі як психосоціальна допомога, надання інформації та юридичних консультацій, а також програми допомоги з житлом, що охоплюють як забезпечення матеріалами для екстреного ремонту житла, як негайне реагування після обстрілів, так і надання будівельних матеріалів чи ремонтних робіт для відновлення житла людей.

Крім того, УВКБ ООН надає предмети першої необхідності, щоб допомогти людям задовольнити їхні базові потреби, а також підтримує місця компактного проживання для найбільш вразливих ВПО, одночасно працюючи над пошуком альтернативних і більш тривалих житлових рішень для них, бо місця тимчасового проживання не передбачені для довгострокового проживання.

"Я дуже вдячна голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації та його команді за тісну співпрацю, яку ми мали дотепер і будемо посилювати в майбутньому. Наші спільні зусилля мають безпосередній вплив на переміщених та постраждалих від війни людей, а також тих, хто повертається назад додому. Людей, які втекли з прифронтових районів через постійні обстріли та окупацію, тут тепло зустріли й прийняли, і я рада, що УВКБ ООН і наші партнери змогли підтримати швидке реагування влади на нагальні потреби людей у захисті, допомозі та житлі", - зазначила Кароліна Ліндхольм Біллінг, Представниця УВКБ ООН в Україні.

“Хочу відзначити, що УВКБ ООН – одна з перших та найактивніших організацій, яка з початком російського вторгнення надає допомогу мешканцям Дніпропетровщини. Після ракетних ударів прибувають на місця надзвичайних подій і допомагають постраждалим. Між Дніпропетровською облдержадміністрацією та УВКБ ООН налагоджена ефективна комунікація, яка дозволяє більш точно вирішувати проблеми ВПО та мешканців області. Меморандум, який ми сьогодні підписали, це підтвердження нашої готовності поглиблювати співпрацю”, - зазначив Сергій Лисак, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Підписаний сьогодні Меморандум про взаєморозуміння є 19-ю угодою між УВКБ ООН та обласними державними адміністраціями в Україні, крім того, УВКБ ООН підписало угоди про співпрацю з чотирма центральними міністерствами.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті