Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 30 июня 2024
02:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре отметили Героев медицинского фронта

В Днепре отметили Героев медицинского фронта

Днепровский государственный медицинский университет наградил своих выпускников и сотрудников, которые помогают спасать жизни наших воинов.

Большая война ежедневно забирает жизни не только лучших сыновей и дочерей Украины, воюющих на передовой. Каждый день от снарядов и бомб рашистов гибнут мирные люди, волонтеры, спасатели, медики.

Днепровский государственный медицинский университет на своей странице в соцсети регулярно публикует истории своих выпускников, жизнь которых безвременно оборвала Большая война.

А теперь в университете состоялось специальное мероприятия «Герои медицинского фронта под покровом святого Пантелеймона», на котором отметили лучших врачей:

«У Дніпрі, в Музеї історії ДДМУ ім. І. І. Крижанівської Дніпровського державного університету відбувся культурно-духовний захід «Герої медичного фронту під покровом святого Пантелеймона» з нагоди підбиття підсумків регіонального туру Відзнаки Ордена Святого Пантелеймона.

В залі були присутні учасники цьогорічного регіонального конкурсного відбору, почесні гості, лауреати минулих років, представники духовенства, влади, засобів масової інформації, громадськості, викладачі та студенти ДДМУ.

На церемонію нагородження кращих представників медичної професії Дніпровського регіону завітали представники вищого Командування Медичних Сил ЗСУ.

На початку заходу хвилиною мовчання вшанували тих, хто поклав своє життя за свободу та незалежність нашої країни, серед яких і полеглі герої-медики.

Відкрила захід голова Регіональної ради Дніпропетровської області Відзнаки Ордену святого Пантелеймона, ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Перцева. Вона зазначила:

«Герої медичного фронту України – це ті, хто рятує життя наших військових на передовій, працює в евакуації та реабілітації поранених. А також ті, хто щоденно на своєму медичному посту в лікарнях міст та сіл надають допомогу цивільним громадянам, всім, хто її потребує. Регіональна рада Дніпропетровської області, яку я маю честь очолювати цього року, декілька місяців напружено працювала, щоб визначити кращих у номінаціях: «цивільний медик» та «військовий медик». І ми готові розповісти вам про всіх учасників та оголосити імена переможців регіонального туру, яких ми рекомендуємо Поважній раді для отримання Відзнаки «Орден святого Пантелеймона» 2024!».

Слово благословіння мовив Владика Симеон – архієпископ Дніпровський і Січеславський ПЦУ, який є членом регіональної ради Дніпропетровської області Ордена святого Пантелеймона.

Учасників конкурсу та гостей привітав почесний гість свята Василь Князевич – голова Поважної ради Ордену, заслужений лікар України, доктор медичних наук, відомий громадсько-політичний діяч, міністр охорони здоров'я України 2007 – 2010 рр. Він торкнувся історії заснування Відзнаки Ордена святого Пантелеймона, етапів створення та розвитку, зазначив важливість для медичної, культурної та духовної сфери України.

Після цього відбулося нагородження учасників і переможців регіонального відбору Ордену Святого Пантелеймона 2024 року.

Переможцями регіонального відбору 2024, які представлятимуть Дніпропетровську область на загальнонаціональному рівні, стали:

Роман Бариляк – лікар-отоларинголог, волонтер, генеральний директор благодійного фонду Venimus ad Vitam – у категорії для цивільних медиків;

Олег Трофіменко – капітан медичної служби ЗСУ, начальник лікувального відділення медичної роти військової частини А1962 – у категорії для військових медиків.

Слово для привітання було надане переможцю регіонального відбору Дніпропетровської області 2023 року, підполковнику медичних сил ЗСУ, начальнику операційного відділення Військово-медичного клінічного центру Східного регіону, заслуженому лікарю України, кавалеру ордена "За мужність" 2 і 3 ступеня Євгену Герасименку, який приїхав безпосередньо з передової.

На завершення програми студенти Дніпровського державного медичного університету подарували гостям вінок музичних вітань.

Церемонія нагородження Орденом святого Пантелеймона відбудеться в Києві 27 липня 2024 року, в День медичного працівника України, коли Поважана рада оголосить імена кращих у всеукраїнському та міжнародному відборі. Вболіваємо за представників Дніпровщини!».

Фото - Днепровский государственный медицинский университет.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (36)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте