Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 июля 2024
15:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровско-Орельском заповеднике продолжают расти новые острова!

В Днепровско-Орельском заповеднике продолжают расти новые острова!

Специалисты заповедника осуществили новую экспедицию для изучения этих островов.

За последний год на территории заповедника появились несколько новых небольших островов. Очевидно, это является следствием подрыва рашистами Каховской ГЭС. Из-за этого снизился уровень воды в реках Днепр и Орель.

Специалисты заповедника осуществили новую экспедицию для изучения этих островов, о чем рассказала ведущий специалист Днепровско-Орельского заповедника Екатерина Колесникова:

«Співробітники наукового відділу Вадим Стефанський та Олександр Пономаренко провели ряд польових виїздів з метою вивчення мікропроцесів формування островів на Дніпрі та виявлення колоніальних поселень водно-болотних птахів на території заповідника.

В результаті було зафіксовано нові контури новосформованого острівця між островом Кам’янистий та лівим берегом Дніпра, також на новому острівці були зафіксовані представники ЧКУ крячок малий та кулик-сорока. Великих колоній на Обухівській заплаві та Таромському уступі зафіксовано не було.

На думку співробітників заповідника, це пов’язано з потужними повенями у 2023 та 2024 роках, які винесли значну кількість зануреної водної рослинності з плавнів. Повені прорідили занурену рослинність і у чорного та білощокого крячків немає великих за площею мікростацій гніздування. Тим не менше дрібні колонії в плавнях є і це свідчить про те, що крячки не покидають територію заповідника.

Також цікавими були спостереження за слідами на новоутвореному острівці. Там бувають чаплі, кулики, мартини, баклани, качки, і навіть кабани.

Проведено також малакологічні і седиментологічні дослідження. Виявлено закономірності розподілу раковинного матеріалу в пригирлової частині однієї з проток в Орільський плавнях».

Фото – Днепровско-Орельский заповедник.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте