Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
10:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Знаменитая семья подарила картины Днепровскому Художественному музею

Знаменитая семья подарила картины Днепровскому Художественному музею

Музей продолжает принимать подарки в честь своего 110-летия.

Напомним, что этот юбилей отмечается в нынешнем году. Главные празднества состоялись в мае. Тогда же была открыта грандиозная выставка.

На ней были представлены и картины знаменитой династии мастеров из Петриковки – Пикушей. А теперь эти работы передали в дар Днепровскому Художественному музею, где об этом сообщили:

«Знаковий для нашого музею рік продовжується. І ми не втомлюємося дякувати художникам-дарувальникам, завдяки яким поповнилася колекція музею.

Сьогодні згадаємо мистецьку династію з Петриківки – родину Пікушів.

Голові династії, Андрію Пікушу, протягом багатьох років вдавалося поєднувати творчість і адміністративну діяльність. Він реалізував себе як педагог, директор Художнього фонду Спілки художників України, засновник творчого об’єднання «Петриківка». З 2017 року очолює Дніпропетровську обласну організацію Національної спілки художників України.

Та на будь-якій посаді й на кожному етапі життя головною задачею Андрія Андрійовича було відродження автентичного стилю місцевого народного живопису і його популяризація в Україні та за її межами.

Андрій Пікуш має 30 персональних виставок. Його твори зберігаються в Дніпровському художньому музеї, Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. І. Яворницького, Запорізькому обласному художньому музеї, Національному музеї українського декоративного мистецтва України, Українському національному музеї-архіві (Чикаго, США), приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Марія Пікуш – учениця одного з видатних петриківських майстрів Василя Соколенка. Працює на ниві виховання майбутніх митців – з 1995 року очолює Петриківську дитячу художню школу ім. Т. Я. Пати. Учасниця обласних, державних і зарубіжних виставок. Має п’ять персональних виставок.

Твори Марії Пікуш зберігаються в Дніпровському художньому музеї, Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького, Запорізькому обласному художньому музеї, Українському національному музеї-архіві (м. Чикаго, США), приватних колекціях в Україні й за кордоном.

Тарас Пікуш, син Андрія Андрійовича і Марії Іванівни, так само обрав творчий шлях. Він є учасником обласних, всеукраїнських і міжнародних мистецьких виставок.

Його творчість не обмежується тільки декоративно-ужитковим напрямком. Митця цікавлять різні напрямки, стилі й жанри. Свою творчість Тарас відчуває як музику. На персональному сайті він зазначив: «Я пишу не об’єкти, а діалог і взаємодію енергій. Це прекрасна можливість відчути свободу і гостроту сприйняття найтонших відтінків усього».

Ми щиро вдячні родині Пікушів за участь у виставці до 110-річчя музею, а також за подарунки – і сподіваємося на подальшу співпрацю».

Фото – Художественный музей






Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте