Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
04:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Семья днепровского пловца Александра Желтякова начала необычный социальный проект

Семья днепровского пловца Александра Желтякова начала необычный социальный проект

Семейная организация Желтяковых-Гапоновых создала общественную организацию «Плавание без границ» и реализует проект обучения плаванию детей.

Имя Александра Желтякова прекрасно известно любителям спорта Днепра. Он – чемпион Европы, чемпион мира среди юниоров, участник Олимпиады в Париже.

Но мало кто знает о том, что Александр принимает участие в актуальном семейном социальном проекте «Плавание без границ».

Об этом рассказали в Днепропетровском областном отделении НОК Украины:

«Родинна справа сім’ї Желтякових-Гапонових поступово перетворюється на всеукраїнський проєкт. Двоє синів та батьки створили громадську організацію «Плавання без кордонів», щоб навчати дітей базовим навичкам плавання та підтримувати юних спортсменів.

Старший син – Роман – майстер спорту з плавання, працює реабілітологом, ерго- та фізіотерапевтом. Олександр – професійний плавець, учасник Олімпійських ігор в Парижі-2024, майстер спорту міжнародного класу України, чемпіон Європи, чемпіон світу серед юніорів, призер юніорського чемпіонату Європи. Мати – Алла – колишня плавчиня та тренерка з плавання. Підтримав їдею і батько – Євгеній Гапонов і тепер допомагає.

Перші метри в басейні, які малюк проплив самостійно! Скільки емоцій це викликає у хлопчиків та дівчат, які радіють разом з тренером!

Працюють тут і з дітлахами з особливими потребами та з дітьми, які переїхали з регіонів, де йдуть бойові дії. Хлопчикам та дівчаткам-переселенцям заняття плаванням допомагає знизить рівень тривожності та зняти стрес. Контакт з водою – чудодійний та покращує психо-емоційний стан кожної дитини незалежно від її віку.

В роботі проєкту «Зміцнення ментального здоров’я через плавання, творчість та психологію» також допомагають волонтери-переселенці – 15-річна плавчиня Ліза Таупман з Мелітополя та Валерія Федоренко з Бахмуту. Одна з груп дітей після плавання в сусідній аудиторії займалась творчістю, іноді – разом зі своїми батьками.

Завдання програми, яку втілює громадська організація «Плавання без кордонів» – навчити дітей базовим навичкам плавання. Це допоможе дитині вільно почувати себе у природних водоймах. Додатково плавання дає оздоровчо-реабілітаційний ефект, розслаблення та психологічне розвантаження.

Цікаво, що перед заняттям дітям влаштували «Олімпійську вікторину», де запитували про види спорту, представлені на Олімпіадах, і, зокрема, про плавання.

По закінченні проєкту юним плавцям вручають сертифікати про проходження курсу та сувеніри з символікою НОК України. Можливо, для когось з цих дітей базовий курс з плавання стане першою сходинкою на шляху до олімпійської медалі?..».

Фото – Днепропетровское отделение НОК.








Gorod.dp.ua на Facebook.


город  (28.08.24 09:48): Что тут скажешь. МОЛОДЦЫ! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте