Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
00:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Укрзализныця объяснила, почему закупает шторы в вагоны по 7 тысяч гривен

Укрзализныця объяснила, почему закупает шторы в вагоны по 7 тысяч гривен

Волну обсуждения вызвал тендер, по которому Укрзализныця приобретает почти тысячу шторок в пассажирские вагоны по 7-7,5 тысяч гривен за каждую.

На эту полемику и шквал критики в Укрзализныце отреагировали, пояснив следующее:

«Завжди детально вивчаємо всі сигнали щодо закупівель УЗ, навіть з анонімних телеграм-каналів і соцмереж.

У компанії багато пересторог та перевірок на різних етапах закупівель, але додатковий зовнішний контроль за нашими оголошеними на Prozorro процедурами завжди вітаємо!

Принагідно нагадуємо, якщо маєте зауваження скеровуйте на [email protected] – оперативно відпрацюємо.

Так, цього разу додатково перевірили оголошену закупівлю сонцезахисних подвійних штор для вагонів. Як чітко вказано в детальній технічній специфікації, яка відкрита для всіх на Prozorro, Укрзалізниця планує закупити спеціальні вогнетривкі подвійні конструкції-ролети, а не звичайні тканеві штори. Такими шторами зі старих вагонів із дерев’яними рамами окремі телеграм-канали та ЗМІ ілюстрували повідомлення про закупівлю, і це, природно, викликало непорозуміння щодо цін.

Продукція, на яку оголошено тендер, має низку технічних вимог та особливостей. Каракас ролет має бути спеціально виготовлений під конкретні розміри з алюмінієвого профілю, одна штора ролети розсіює світло, інша – виконана з непрозорого матеріалу. Штори ролети обов’язково повинні бути виготовлені з вогнетривкої тканини (відповідно до державних стандартів та вимог) та фіксуватися в заданому положенні, відповідати вимогам щодо витривалості тощо.

Важливо, що вартість цієї продукції за результатами торгів вдалося знизити у порівнянні навіть з попередніми закупівлями цієї ж продукції (першої половини 2023 року) попри зростання цін на всі комплектуючі, енергоносії тощо, адже до тендеру долучилось 2 постачальники й кінцева ціна в ході торгів стала нижчою.

Загалом компанія планує придбати 940 сонцезахисних ролет (782 широкі та 158 вузьких). Вони будуть встановлені у пасажирських вагонах, які проходять модернізацію та ремонт, щоб старі дерев’яні вікна з протягами йшли поступово в минуле.

Очікувана вартість закупівлі була сформована на основі надання комерційних пропозицій від постачальників та становила 7 010 100 грн. Тобто вартість широкої ролети – 7550 грн, а вузької – 7000 грн. Переможець торгів погодився поставити всю продукцію за 6 916 100 грн, що менше ціни 2023 року.

Окремо перевірено, що ціни закупівлі УЗ не вище, ніж вартість аналогічної продукції в комерційних закупівельників. Дослідили й ситуацію на ринку: наразі ролети для пасажирських вагонів постачають два українські виробники. Прагнемо збільшити конкурентність в цьому сегменті, долучити ще виробників, що дасть змогу й надалі знижувати вартість продукції. Для цього зроблено конкретні кроки: переглядаються та вносяться зміни до технічного завдання за пропозиціями учасників ринку (це відображено й безпосередньо в Prozorro), оприлюднено креслення цієї продукції, щоб її могли освоювати нові виробники. Було знято додаткові вимоги щодо проходження постановки на виробництво.

Будемо раді бачити нових постачальників, які запропонують найкращу ціну за ролети для пасажирських вагонів».

Gorod.dp.ua на Facebook.


???  (05.09.24 14:44): А вагон это дом, спальня квартира??? Понятно, что человек находится в помещении практически круглые сутки, а значит возможно и нужны другие "занавески". Но поезде человек будет находиться максимум 16 -28 часов. А значит не растает, не хватит его кондрашка если будет обычная занавеска. И главное: ссылка пожарную безопасность это наглость чиновников. Занавески не электро розетки и прочее, посему она сама не загорится. Если будет пожар в вагоне, народ быстро покинет горящий вагон. Короче, очередное воровство денег. Ответить | С цитатой
111  (05.09.24 11:54): Со старыми, конечно, сильно ретро выглядит, но при этом уютнее как-то... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте