Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
00:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ко Дню города в Днепре откроют две грандиозные выставки

Ко Дню города в Днепре откроют две грандиозные выставки

Свой очередной День рождения наш любимый город отмечает в ближайшие выходные.

Третий год подряд из-за Большой войны и угроз безопасности широких празднований Дня города не планируется.

Но для горожан будет проведен ряд локальных мероприятий.

В их числе – и открытие двух интересных выставок.

Уже четверть века к Дню города приурочивают открытие масштабной Всеукраинской выставки «Чарівні барви Дніпра».

Состоится она и в этом страшном 2024 году. Сичеславская организация Национального союза художников Украины приглашает жителей и гостей Днепра на открытие этой выставки сегодня, 6 сентября, в 15 часов. Выставка будет открыта в салоне организации по Сичеславской Набережной, 11.

А завтра, 7 сентября, ценителей прекрасного ждут на новой выставке в Усадьбе Яворницкого. Здесь в 12 часов будет открыта выставка посвященных нашему городу картин Игоря Зайцева.

Организаторы рассказали о ней следующее:

«7 вересня о 12:00 у Меморіальному будинку-музеї Д. І. Яворницького відбудеться презентація виставки «Тобі, мій Дніпро! Живопис Ігоря Зайцева».

Виставка дніпровського художника Ігоря Зайцева присвячена Дню міста Дніпро і репрезентує живописні твори, які були написані на пленері, тобто безпосередньо на свіжому повітрі, а не в майстерні. Особлива цінність робіт митця полягає у тому, що заради пошуку натури, він прямує до вулиць міста, берегів річки Дніпро, де за допомогою яскравої палітри кольорів, повітряного простору та сонячного проміння майстерно виписує улюблені локації рідного міста та Дніпрові краєвиди.

«Всі роботи, представлені на цій виставці написані безпосередньо на пленері, завдяки тим враженням та емоціям, які створює наше чудове місто, його околиці, площі, бульвари та вулиці. Він дуже різний, наш Дніпро: історичний і сучасний, динамічний і спокійний, емоційний та щирий зі своєю колористикою та характером, з цікавими людьми та історією, пов'язаною з козацтвом, індустріалізацією та боротьбою за незалежність країни. Як відомо, величезний внесок в дослідження історії краю зробив академік Дмитро Яворницький, тому я підтримав ідею проведення виставки саме в його будинку. Живописні роботи, які побачать відвідувачі виставки - мої відчуття та враження від міста, де ми живемо в дуже непростий історичний період. Тож, щиро запрошую усіх на виставку», - говорить художник Ігор Зайцев.

Виставка працюватиме з 7 вересня по 5 жовтня 2024 р.

Адреса: Меморіальний будинок-музей Д. І. Яворницького; площа Шевченка, 5.

Часи роботи: середа, п’ятниця, субота 11:00-16:00, каса працює до 15:30».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте