Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
21:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В днепровских школах создают новые лаборатории мехатроники

В днепровских школах создают новые лаборатории мехатроники

Такие лаборатории помогают ученикам получать знания и практические навыки, которые будут незаменимы в выборе будущей профессии.

Несмотря на Большую войну, система образования в Днепре развивается.

Отдельное направление в этом процессе – создание современных кабинетов и лабораторий, где ученики получают актуальные знания и умения.

В школах Днепра уже открыт целый ряд современных кабинетов труда и лабораторий мехатроники.

О том, как продолжается этот процесс, рассказал один из инициаторов такого проекта Дмитрий Кисилевский:

«Чотири школи на лівому березі Дніпра отримають нові сучасні лабораторії мехатроніки та кабінети праці. Попри часті сирени повітряної тривоги все йде по плану.

Наша екосистема технічної освіти розширюється. В школах № 63 і №131 почалась реконструкція кабінетів праці. А в школі №57 та №134 будуть побудовані лабораторії мехатроніки, де дітей зацікавлять сучасною інженерною професією.

Наразі всюди завершено демонтажні роботи. Винесли все старе, підготували стіни та підлогу до прокладання нової проводки, кабелів та встановлення оновленого освітлення. Монтаж обладнання для кабінетів праці запланований на вересень-жовтень. Кабінети мехатроніки плануємо закінчити в листопаді - грудні.

Познайомився з викладачами трудового навчання. Вони вже в передчутті роботи на сучасному обладнанні. Їздили вивчати досвід шкіл, де нові кабінети праці вже працюють. Викладачі фізики та інформатики, які проводитимуть заняття в лабораторіях мехатроніки, пройдуть додаткове навчання в Дніпровській політехніці.

Нагадаю, 4 лабораторії мехатроніки вже працюють в школах Лівого берега Дніпра: гімназія №3, школа №129, школа №139 школа № 138.

Крім того, в школах Лівого берега Дніпра збудовані 5 кабінетів праці: школа №69, школа №39, школа №147, школа №24 та школа №121.

Доречі, діти, які після 9 класу планують в профтех, ще встигнуть подати документи в ПТУ№2, де наразі звершується масштабна реконструкція і для навчання дітей вже встановлено верстати з програмним керуванням, які можна зустріти лише на передових промислових підприємствах.

Діти Лівого берегу заслуговують мати хорошу освіту біля свого дому і отримати сучасні затребувані спеціальності. Освіта - це важливо, робимо справу незважаючи ні на що».

Фото со страницы Дмитрия Кисилевского.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте