Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
21:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровская адвокат защищает жертву насилия в ВСУ

Днепровская адвокат защищает жертву насилия в ВСУ

Адвокат Юлия Сегеда в суде отстаивает интересы женщины, которая терпела систематическое насилие в одном из подразделений ВСУ.

И это дело обещает стать очень непростым.

Напомним, что всего несколько дней назад суд полностью оправдал еще одну подзащитную Юлии Сегеды.

Городской сайт неоднократно рассказывал об этой резонансной истории. Три года рассматривалось дело в отношении жертвы домашнего насилия Марины Полях. В ходе очередной ссоры с унижениями Марина нанесла сожителю ранения, ставшими смертельными. Но в итоге была оправдана судом.

Теперь Юлия Сегеда приступила к защите еще одной женщины.

К счастью, в этой ситуации обошлось без убийства.

К сожалению, оно касается темной стороны взаимоотношений в украинской армии, о чем публично предпочитают не говорить.

Вот что об этом деле рассказала Юлия Сегеда:

«Нажаль, я знову до вас зі страшною темою, яку не можно замовчувати...

В березні 2024 року була опублікована петиція "Вимога впровадити вже розроблений механізм протидії сексуальним домаганням та насильству в ЗСУ та припинити безкарність тих, хто чинить насильство в армії". Вона швидко набрала потрібну кількість голосів, але досі знаходиться на розгляді Президента.

А тим часом... Слідча Краматорського ДБР відверто саботує слідство по кримінальному провадженню, де я представляю потерпілу, жінку-військовослужбовицю.

Протягом тривалого часу її командир знущався над нею, шантажував, погрожував, примушував, бив. Це бачили її побратими, які намагались їй допомогти, але він швидко "закривав питання" з командуванням.

В січні 2024 року після чергового побиття жінка потрапила в лікарню. І протягом всього часу її лікування (з січня по квітень) він продовжував переслідувати її... десятками повідомлень в день.

Я повідомляла письмово про переслідування і ДБР і ВСП, але не отримала відповіді. Переслідування продовжуються.

В квітні 2024 року жінка була допитана після закінчення лікування. Звісно, я не можу розголошувати деталей, тільки можу сказати, що наслідки пережитого насильства серйозні, і вона протягом 4 місяців безперервно лікувалась.

До протоколу допиту ми додали всі медичні документи, які дозволяли слідчій звернутись до суду за тимчасовим доступом, отримати медичну документацію, призначити судову медичну експертизу.

Ми проговорили це зі слідчою та домовились зтелефонуватись в серпні, або вона раніше зателефонує мені, якщо будуть результати експертизи раніше.

І ось сьогодні я їй телефоную та з'ясовую, що вона не зробила зовсім нічого, абсолютно! На моє питання чому, вона відповіла (мовою оригінала): "А что, мы его с передка заберем и посадим?".

Я кажу – «Так, бо він скоїв злочин. Він не зупиниться і обере собі наступні жінку підрозділу для знущань, це питання часу».

Що це? Службова недбалість чи свідоме приховування злочину?

Я не залишу цю справу, бо кожний покидьок повинен бути покараний. Готую скаргу та вимагаю провести службове розслідування щодо стану досудового слідства.

З тексту петиції:

"Проблема сексуальних домагань та сексуального насильства на військовій службі існує в арміях усіх країн світу, і Україна не є винятком. За даними дослідження «НБ 5.0. Моніторинг рекомендацій і результатів досліджень із циклу «Невидимий Батальйон», випадки сексуальних домагань на військовій службі на своїх «гарячих лініях» фіксують громадські організації, такі як Всеукраїнська громадська організація «Юридична сотня», Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем», «Ла Страда — Україна». Дослідження «Невидимий батальйон 3.0. Сексуальні домагання у військовій сфері в Україні» зафіксувало десятки випадків сексуальних домагань, які не були попереджені та покарані через брак дієвих механізмів протидії."

Я вважаю, що найбільш дієвий механізм протидії - це ПОКАРАННЯ! У моєму випадку достатньо слідчій провести сумлінно слідство та відправити обвинувальний акт до суду.

Чекаємо відповіді Президента на петицію, але ніякі Програми не допоможуть, коли слідчі саботують слідство».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте