Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 17 сентября 2024
18:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Какая в Днепре ситуация с зарплатами и вакансиями на рынке труда

Какая в Днепре ситуация с зарплатами и вакансиями на рынке труда

В августе число предложений о трудоустройстве достигло рекордного показателя за все время Большой войны.

Всего в Украине лишь по официальной статистике есть больше 115 тысяч вакантных мест! При этом лидером в вопросах дефицита рабочих остается Днепропетровщина, где не хватает 10 тысяч рабочих. Правда, в минувшем месяце по числу предложений работодателей нашу область догнала Львовская, где всего за один месяц число вакантных мест увеличилось сразу на 7%. До этого наша область долгое время являлась единоличным лидером по дефициту работающих.

Ничего удивительного в росте такой статистики нет. Третий год продолжается Большая война, которая выкашивает трудовые резервы страны. Сотни тысяч людей погибли на фронте (официальной статистики в этом печальном вопросе нет!), еще сотни тысяч – мобилизированы на фронт, миллионы – уехали из страны.

Вместе с дефицитом рабочей силы растет и средняя зарплата. В августе она увеличилась на 2,4%, составив 21 500 гривен. При этом самые высокие зарплаты в Днепре имеют риэлторы (до 120 тысяч), водители-международники (80 тысяч), автомеханики (60 тысяч).

Больше всего вакансий в сфере образования – 27 процентов.

Как ни удивительно, следом идет сфера культуры – 23%.

Что особенно актуально в наше время для мужчин призывного возраста, 16 процентов предложений работодателей включают в себя бронирование от мобилизации.

Несмотря на все это, молодежь не очень хочет официально трудоустраиваться – особенно, молодежь призывного возраста. На рынке труда число ищущих работу молодых претендентов уменьшилось сразу на 36 процентов!

О том, каких специалистов больше всего не хватает в нашей области и в каких сферах, о зарплатах и другом, подробней рассказали в Днепровской городской инспекции по вопросам труда и занятости населения:

«РИНОК ПРАЦІ НА ПОЧАТКУ ОСЕНІ.

115 482 вакансій! Це рекордний показник від початку повномасштабної війни. І це лише на одному ресурсі work.ua.

У серпні роботодавці розмістили на 3% більше пропозицій, ніж у липні.

Збільшення пропозицій відбулося майже у всіх регіонах. Хоча у нас не так суттєво. У серпні Дніпропетровщину за кількістю пропозицій роботи наздогнала Львівщина. Нині наша область розділяє друге місце за кількістю вакансій зі Львівською областю, де в останній місяць літа кількість пропозицій зросла на 7%.

Приріст вакансій не обійшов і Харківщину +4%, яка змогла повернутися на своє місце в п’ятірці лідерів, витіснивши звідти Івано-Франківщину. Роботи суттєво побільшало у Закарпатській +10%, Житомирській +9%, Рівненській +8%, Вінницькій +8% областях. Менш суттєвий зростання на Київщині та Одещині по +3% у кожному регіоні.

Серед галузей у лідерах за збільшенням вакансій освіта +27% і це вже другий місяць поспіль.

У серпні роботодавці активно шукали вчителів математики +58% у порівнянні з липнем, англійської +29% і німецької мови +24%, вихователів +25%, вчителів початкових класів +24%.

Також суттєве зростання пропозицій роботи у культурі, шоубізнесі +23%.

Помітніший приріст вакансій і у готельно-ресторанному бізнесі, туризмі, медицині, фармацевтиці.

Є помірне зростання робітничих спеціальностей, роздрібній торгівлі, логістиці, бухгалтерії.

А ось поменшало вакансій серед продажів, закупівлі, транспорті, автобізнесі.

Позитивна динаміка й у вакансіях для ветеранів +6% за місяць, для студентів +5%, людей з інвалідністю +5%. Це зростання відповідає тенденції загального збільшення вакансій.

А ось пропозицій віддаленої роботи незначно поменшало. Схоже, роботодавці поки не готові відповідати на запит ринку й активно пропонувати шукачам гнучкі умови.

Важлива категорія— вакансії з бронюванням. Таких пропозицій на 16% більше.

Серед того, на що варто звернути увагу. На ринку праці значно поменшало молоді. Загалом на 36%. Шукачів без досвіду теж стало менше на 12%.

Щодо винагород за роботу. Середня зарплата на ринку праці продовжує зростати. У серпні позначка збільшилася на +2,4% до 21 500 грн.

Найбільше зростання зарплат у серпні відбулося у транспортній сфері та авто бізнесі +5%, яка, до речі, увійшла за останній місяць у топ найменш конкурентних серед шукачів. Телекомунікації та зв’язок, фінанси, дизайн, діловодство, юриспруденція, медицина – у цих сферах зарплати зросли на 2-3%.

Найвищі середні зарплати на початок осені у водів-міжнародників - 50 000 грн, у Дніпрі до 80 000 грн, медіапродюсери, рихтувальники - 45 000 грн, рієлтори - 40 000 грн, у Дніпрі від 60 000 до 120 000), майстри СТО - 37 500 грн, у нашому місті автомеханікам та автослюсарям готові платити 60 000, адміністратори кавʼярень - 37 000 грн, регіональні менеджери - 36 500 грн, у Дніпрі 45 000 грн.

Це окрім керівних посад, сфери ІТ і фахівців до Сил оборони.

Ринок праці нині на старті високого бізнес-сезону, якою зазвичай була осінь. Шукачів роботи має побільшати. Якщо не вплинуть зовнішні фактории: мобілізація, масовані обстріли та перебої зі світлом».

Gorod.dp.ua на Facebook.


пересічний Украінець  (17.09.24 09:38): Нема дурних!!! Переселенці по 300грн. зміна скінчилися?! Ставайте працюйте самі за ті жалюгідні гроші які ваші лицемірні хамські пащеки називають гідноїю зарплатнею!!!
Тим паче гинути за ваші вкрадені у госдепа лярди=вкрадену перемогу України!!!
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте