Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Павлоградцы сражаются за сохранение имени своего города

Павлоградцы сражаются за сохранение имени своего города

Чтобы избежать переименования, мэрия Павлограда подала в суд на Институт национальной памяти.

Именно этот институт выступает одним из главных двигателей грандиозной топонимической реформы в Украине.

В ходе ее очередного этапа в стране предложено переименовать очередную большую группу населенных пунктов, о чем сообщал Городской сайт. В их числе – и город Павлоград.

Но первоначальное голосование в парламенте по этому поводу провалилось. На следующий день в Раде приняли решение о переименовании городов нашей области Новомосковск и Першотравенск, о чем мы такжесообщали. А решение по Павлограду отсрочили.

В самом городе решили не ждать часа Х. Как сообщает Павлоград.дп.юа, Павлоградский горсовет подал в суд на Институт национальной памяти:

«Історія з перейменуванням Павлограда не завершилася. Його, разом з таким містами, як Южне, Южноукраїнськ, Синельникове і Первомайськ, виокремили з постанови.

«Ми вважаємо, що місто назване на честь святого Павла. Але хтось вніс наше місто в список на перейменування і на якій підставі — відповідь на це питання ми не можемо отримати від Інституту національної пам’яті вже більше року. Спочатку з’явився список, потім ― експертна комісія, потім ― комісія, яка є дорадчим органом. Так хто включив Павлоград у список на перейменування? Дайте нам підтвердження, що Павлоград названий на честь «спадкоємця російського престолу Павла». Хоча навіть є указ Катерини Другої про позбавлення його спадкоємства престолу. Нема підтверджень, що наше місто названо на честь цього Павла», ― сказав міський голова Анатолій Вершина.

За його словами, міська влада подала позов на Український інститут Національної пам’яті, щоб виключити місто зі списку на перейменування.

У Павлограді навіть перенесли День міста на День апостолів Петра і Павла — 29 червня.

«Ми вважаємо, що Український інститут Національної пам’яті України діяв непрофесійно і з порушенням процедур. Ми направили позов в адміністративний суд про те, що незаконно внесене місто в реєстр на перейменування і з вимогою виключити його», ― зазначив Анатолій Вершина.

Справу розглядатиме адміністративний суд Київщини.

Він навів приклад, що в Одеському районі село Надеждівка захотіло перейменуватися на «Шампань», але після листа з Посольства Франції — місто виключили зі списку на перейменування».

Время покажет, чем завершится эта история…

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте