Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 04 октября 2024
18:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі здійснять велику аферу по-італійськи

|«« «« »» »»|

Її учасниками 12 та 13 жовтня стануть сотні городян.

На щастя, йдеться не про обман громадян. Дніпровський академічний театр драми та комедії готується представити глядачам першу велику прем'єру 98-го сезону – комедію «Афера по-італійськи» за п'єсою Джуліо Скарніччі та Ренцо Тарабузі «Моя професія – синьйор із вищого світу».

Журналіст Міського сайту зміг побувати на репетиції вистави та побачити, чим готуються здивувати наших глядачів.

…Повоєнний Неаполь, у якому у роки Другої Світової загинули десятки тисяч мешканців. Злидні, депресія, невпевненість у майбутньому. Майже все, як у нас – тільки війна у п'єсі, на щастя, вже закінчилася. У такій атмосфері розгортається дія розумної та тонкої п'єси, яка подарує глядачам дві години гумору та роздуми про вічні цінності кохання та сім'ї.

– Це наша перша прем'єра сезону на великій сцені, – розповів про постановку директор – художній керівник Драмікому Сергій Мазаний. – Ми хочемо дати глядачам можливість відволіктися від страхів та переживань наших днів. І опинитися в чарівній Італії з плеском морських хвиль. А разом із героями п'єси - зрозуміти, що навіть у найстрашніших речах можна знайти позитивне та віру в майбутнє.

– Ця п'єса давно стала світовою класикою театру, – визнав головний режисер театру Антон Меженін. – Вона ставилася у багатьох театрах світу та України і завжди йде з незмінним успіхом. І досвідчений дніпровський глядач має познайомитись із цією популярною романтичною комедією. Цією виставою ми хочемо дати глядачам віру в те, що у згуртованій родині можна пережити всі біди.

Ставить нову виставу запрошений режисер – народний артист України, заслужений діяч мистецтв В'ячеслав Жила. В активі цього відомого київського режисера (який нині служить у театрі Тернополя) – понад 100 постановок у різних театрах України.

– Дія п'єси дуже нагадує реалії України, – визнає В'ячеслав Жила. – Ми взяли текст класичної п'єси, наповнили її сучасними думками, мріючи про щасливе майбутнє. Головні питання, на які прагне дати відповідь п'єса: завдяки чому люди вижили в найскладніші часи? Що нас тримає на плаву та допомагає вірити у майбутнє? І разом із героями глядач прийде до розуміння того, що наріжний камінь щастя та віри – сім'я, яка завжди була основою українського суспільства.

У Дніпрі він здійснює постановку вперше. Як визнають у Драмікомі, співпраця із запрошеним режисером стала певним викликом для трупи. Але колектив із цим успішно справляється.

Коли запрошений режисер відсутній у нашому місті, основний обсяг постановочної роботи припадає на заслуженого артиста України Андрія Мельникова, який у цій виставі виступає як актор та асистент режисера.

- Я з дитинства обожнюю матеріал цієї п'єси і давно мріяв про її постановку, - зізнається він. – Велика радість працювати із таким знаковим режисером, як В'ячеслав Жила. Я бував в Італії, почерпнувши там багато про темперамент, характер італійців. Це допомогло у роботі.

Під час репетиції актори передавали почуття та думки своїх персонажів із неповторним італійським темпераментом. Буря емоцій вирувала і в душі актриси Софії Криворотової, якій дісталася роль молодої та наївної дівчини Фйорелли.

– Моя інфантильна героїня мріє стати актрисою, як і її батько, – пояснює цю безпосередність Софія. - Я захоплююсь кожним членом своєї сім'ї, беручи від кожного щось корисне. Працювати над виставою непросто, але цікаво. Режисер для кожного персонажа чітко окреслив малюнок ролі. Сподіваємося, новим спектаклем нам вдасться здивувати та порадувати глядачів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте