Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 08 октября 2024
17:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Мистецьком провулке Днепра готовят грандиозный праздник

В Мистецьком провулке Днепра готовят грандиозный праздник

Здесь полным ходом идет подготовка к масштабному празднику открытия новых инсталляций.

Открытие 5 новых арт-объектов в Мистецьком провулке состоится завтра, 9 октября, в 15 часов. Вход для всех желающих – свободный!

Напомним, что эта арт-территория соединяет площади Троицкую и Героев Майдана.

Недавно здесь уже открыли одну новую инсталляцию, о чем рассказывал Городской сайт.

А завтра жителей и гостей Днепра намерены удивить презентацией еще пяти объектов.

Об этом организаторы этого проекта, ДнипроАртСтейдж сообщили следующее:

«Готуємо для Вас сюрпризи та цікавинки на офіційне відкриття п’яти нових арт-об'єктів 9 жовтня!

Триває робота і в майстернях наших митців та мисткинь-учасниць проєкту “Мистецький провулок: ReArt”, тож ми вирішили зазирнути одним оком на їх творчий процес. Звісно, аби поділитися побаченим з вами.

Від старих світлин у скарбничці Олени Ястребової до танцюючих силуетів на муралі Володимира Купянського, що просто зараз створюється на нашій локації. Від гравюрних витворів Бориса Романова до таємничого силуету в майстерні Дмитра Ілюхіна та “Соняха” арт-родини “Specii” в самому провулку. Маємо цілу купу вагомих причин, аби завітати на відкриття оновленого Мистецького провулку!

“Митці Дніпра в екслібрисі” – арт-об’єкт художника, графіка та дизайнера Бориса Романова. Саме слово “ex libris” в перекладі з латини означає “з книг” і являє собою старовинну техніку, що прийшла до нас з Середньовічної Німеччини. Сьогодні екслібрис – це невеликий за розміром паперовий ярлик з прізвищем володаря книги, його стилізованим портретом або емблемою, що відображає його рід занять.Цей книжковий знак є малою формою графічного мистецтва і виготовляється у техніці ліногравюри.

Для проєкту “Мистецький провулок: ReArt” Борис Миколайович створює одразу 6 екслібрисів, виготовлених на пластику та присвячених видатним дніпрянам та дніпрянкам: Сергію Боровському, Михайлу Мельнику, Ірині Колядіній, Сергію Алієву-Ковиці, Віктору Родіонову та Івану Коваленку.

Сергій Боровський та Сергій Алієв-Ковика – дніпровські художники-графіки відомі на всю Україну та за її межами. Їхні роботи ви могли бачити як у виставкових просторах міста, так і в самому Мистецькому провулку. Михайло Мельник – актор, режисер та художній керівник першого українського театру одного актора “Крик”. Ірина Колядіна – визнана дніпровська майстриня, художниця та педагогиня, очолює регіональний клуб екслібрису та графіки «Кобзар». Віктор Родіонов – педагог, художник та один з провідних архітекторів Дніпра. Іван Коваленко – художник, викладач живопису у Дніпропетровському фаховому мистецько- художньому коледжі культури, член Національної спілки художників України.

Якими побачив їх життя та творчість учасник нашого проєкту пан Борис та як відобразив у своїй роботі?

Дізнаємось вже на відкритті арт-об'єктів 9 жовтня! Початок заходу 9 жовтня о 15.00 в Мистецькому провулку, що поєднує площу Героїв Майдану та площу Троїцьку.

Вхід вільний

До зустрічі!».






Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте