Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 16 октября 2024
15:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Древняя символика Днепра перекочевала на военные шевроны

Древняя символика Днепра перекочевала на военные шевроны

Старинные геральдические символы, связанные с нашим городом, теперь украшают форму воинов одного из подразделений ВСУ.

233-й отдельный батальон ВСУ утвердил новый образец шеврона, который украшает форму военнослужащих. Новая символика прямо связана с нашим городом.

Причина этого – легко объяснима. 233 батальон является структурным подразделением известной 128-й отдельной Днепровской бригады ТРО ВСУ, которая была сформирована в нашем городе в первые дни Большой войны.

О новом шевроне и его значении в 233 батальоне рассказали:

«Про значення нового шеврону 233-го окремого батальйону, його зв’язок з минулим та сучасністю.

У підрозділі затвердили емблему бату, що тісно пов’язана із козацькою минувшиною, зокрема – Кодацькою паланкою. За часів Запорозької Січі– це адміністративно-територіальна одиниця, яку можна порівняти із сучасною областю. До складу Кодацької паланки входили села та зимівники.

Її центр – Новий Кодак, що зараз – у складі міста Дніпра (поблизу житлового масиву Червоний Камінь, селищ Діївка та Сухачівка). Фактично Новий Кодак став предтечею сучасного мегаполісу, який з початком російської агресії у 2014 році стали називати форпостом незалежності. І саме у Дніпрі після початку повномасштабної війни було утворено 128 бригаду територіальної оборони та 233 окремий батальйон як її складову частину.

Зберіглася печатка Кодацької паланки вісімнадцятого століття. Центральні її елементи – схрещенні стріла та шабля, зірка і півмісяць. Це – поширені елементи геральдики. Для бійців підрозділу вони символізують тяглість між визвольними змаганнями минулого та сучасності. Більш того, схрещені стріла та шабля – на бригадному прапорі та офіційному гербі Дніпра.

Козацький хрест на шевроні також є символом зв’язку поколінь, які боролися і зараз боряться за свою свободу.

В останні місяці підрозділ виконує бойові завдання на Запорізькому напрямку. Поряд – Дніпро ревучий. Ця сторінка бойового шляху батальйону також знайшла відображення на шевроні.

Нова символіка 233-го бату надихатиме військових на нові звершення заради Перемоги над агресором, і як результат – відновлення цілісності та соборності нашої держави, визволення з-під окупації всіх українців».

Фото 233 батальона.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте