Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 21 октября 2024
23:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Петриковская мастерица возрождает древние рецепты выпечки хлеба

Петриковская мастерица возрождает древние рецепты выпечки хлеба

Удивительную многогранность демонстрирует мастер петриковской росписи Анна Масюкевич.

Около полувека она занимается знаменитой Петриковской росписью. Была участницей множества выставок и проектов, воспитала целую плеяду учеников. Ее учителем был знаменитый мастер Петриковской росписи Василий Соколенко.

Но, кроме этого, у нее есть еще одно серьезное увлечение. Уже больше 10 лет она возрождает традиции древней выпечки свадебных и праздничных караваев и других видов хлеба, который делали наши предки.

Вчера отмечался Международный день повара и кулинара, и в этот праздник об удивительно мастерице рассказала ее давняя подруга Людмила Громовик:

«День кухаря - це чудова нагода висловити найтепліші слова вдячності майстрині, яка створює кулінарні шедеври і робить життя смачнішим та щасливішим.

Ганна Масюкевич володіє двома професіями. Вона визнаний народний майстер Петриківського розпису і кухар. Її кулінарні шедеври такі ж прекрасні, як і творчі роботи.

Пані Ганна випікає усі види обрядового хліба, але найчастіше коровай. Складно порахувати скільки короваїв вона спекла людям для зустрічі поважних гостей чи передачі найріднішим смачного гастрономічного подарунка. Але найбільше короваїв талановита майстриня виготовила на весілля. Досвідчені кухарі знають, яка це клопітлива справа, що потребує не лише гарної освіти, а й особливої точності, великого терпіння та практичних навичок.

Господиня вміє замісити запашне здобне тісто та робить на верх короваю пташок, листочки, квіточки, калину, колоски. А ще знає секрети його випікання у традиційній українській печі, щоб виріб вийшов вдалим - високим, пишним, рівним.

Нині Ганна Масюкевич активно популяризує наші традиції випічки на майстер - класах для всіх охочих та кухарів, які працюють у міні-пекарнях.

Традиція витікання весільних короваїв сягає ще 17 століття і має продовжуватись й надалі, більше того, до неї мають долучатися все більше українців».

Фото Людмилы Громовик.







Gorod.dp.ua на Facebook.


norma3  (21.10.24 13:46): Золоті ручки! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте