Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 28 октября 2024
11:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре проходит Всеукраинский театральный фестиваль

|«« «« »» »»|

Днепровский национальный театр имени Шевченко гостеприимно принимает фестиваль современной украинской драматургии “Дніпро.Театр.UA” – 2024.

Фестиваль проходить на великій та малій сценах театру.

Окрім театрів Дніпропетровщини, у ньому беруть участь представники Закарпатської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської та Вінницької областей. На вистави, серед інших, запрошують переселенців, воїнів та їхні сім'ї.

Глядачам показують вистави на твори українських драматургів, таких як Неда Неждана, Володимир Голосняк, Олександр Олесь, Ігор Носовський, Олег Миколайчук-Нізовець, Гнат Хоткевич.

Окрім безпосередньо вистав, глядачів радують гарними фотозонами, майстер-класами народного мистецтва та Петриківського розпису.

У цьому, до речі, міг переконатись і митрополит Дніпровський та Січеславський Симеон, який показав високий рівень володіння пензликом та фарбою на такому майстер-класі.

Відкриття фестивалю було освячено присутністю та побажаннями керівництва Дніпровської єпархії ПЦУ:

«Митрополит Дніпровський і Січеславський Симеон узяв участь у відкритті Всеукраїнського фестивалю драматургії, що відбувся у Дніпропетповському Національному музично-драматичному академічному театрі імені Тараса Шевченка. Ця подія зібрала культурну еліту з різних куточків України

У рамках торжеств митрополит привітав заслужену артистку України Оксану Петровську з нагоди її дня народження. У своїй промові він висловив вдячність за її багаторічний внесок у розвиток українського театру та відзначивши її орденом Православної Церкви України святого рівноапостольного князя Володимира.

Після офіційної частини, владика Симеон відвідав виставу, а також із представниками місцевої влади та делегаціями з інших міст торжественно відкрили тематичну виставку, присвячену розвитку української драматургії».

Сюжет про театральний фестиваль можна переглянути тут.

Фестиваль проходитиме до 27 жовтня включно.

З афішів можна ознайомитись тут.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте