У часи Великої війни харчові звички більшості жителів міста кардинально змінилися.
Це, зрозуміло, стосується не лише мешканців нашого міста, а й усієї України.
Як свідчать дані дослідження компанії Gradus Research, половина українців зізналися у суттєвій зміні раціону.
Люди стали значно менше їсти, віддаючи перевагу недорогим продуктам. Причина цього зрозуміла всім – катастрофічне падіння доходів, яке поставило багатьох українців на межу виживання. Але при цьому більше вживати алкогольних напоїв, намагаючись зняти 3-річний стрес війни.
Даними цього дослідження поділилася Інспекція з питань праці та зайнятості населенняДніпра:
«Менше їсти і більше пити.
За даними дослідження компанії Gradus Research, за час повномасштабної війни майже половина українців (49%) кажуть, що їхні харчові звички змінилися.
Серед ключових факторів таких змін — ціни і стрес:
61% опитаних назвали причиною підвищення цін на продукти,
44% — зменшення доходу,
39% — психологічний стрес та емоційне виснаження.
Ті, для кого визначальним чинником зміни харчової поведінки є підвищення цін, виходять із ситуації по-різному, зокрема:
64% купують дешевші продукти,
42% менше їдять,
27% пропускають деякі прийоми їжі.
Найбільше на харчуванні доводиться економити респондентам вікової групи 56+ років — 77%.
Крім того, 19% опитаних зазначили, що почали вживати більше алкоголю».
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |