Робота в барі не така проста, як може здатися на перший погляд.
Вузи Дніпра, як і вся Україна, мріють про мирне та світле майбутнє.
Тому продовжують підготовку фахівців тих професій, які особливо будуть потрібні в цьому майбутньому – гідів, рестораторів, готельєрів тощо.
У підготовці таких фахівців особливо важливою є практика, яку ніякими лекціями не заміниш.
Таку безцінну практику отримали майбутні ресторатори та готельєри, студенти Університету митної справи та фінансів Дніпра. В одному з найпопулярніших ресторанів нашого міста студентам розкривали секрети барної справи:
«Продовжилась серія професійних зустрічей, спрямованих на набуття та закріплення практичних навичок і компетентностей здобувачів вищої освіти УМСФ, що навчаються за спеціальністю 241 "Готельно-ресторанна справа".
Цього разу зустрічі відбулись у приміщенні пабу престижного та висококласного ресторанного комплексу Репортеръ , розташованого у самому центрі міста Дніпра, в історичній та архітектурно вишуканій будівлі, у супроводі викладачів профільної кафедри міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу Єлизавети Сайгак, Зої Бойко та Костянтина Горба. Зустрічі були повністю присвячені опануванню барної справи, ознайомленню з усіма тонкощами роботи бармена та практикуванню у приготуванні коктейлів під керівництвом досвідчених фахівців.
На початку кожної з обох зустрічей старший бармен пабу Максим Кіяшко провів детальну та змістовну бесіду зі студентами безпосередньо на своєму робочому місці, зупинившись на психологічних, технологічних (у т. ч. міксологічних), музично-звукових, естетичних, ергономічних, безпекових та інших аспектах професійної діяльності кваліфікованого бармена, наочно демонструючи при цьому окремі атрибути та елементи обладнання. Після цього бармен Олександр Карпенко показав особливості приготування напоїв та їх міксів на барній стійці, зупинившись на трьох їх видах - віскі, текіла та пиво.
Після контролю засвоєння ключових знань та правил барної справи за результатами ознайомлення, наші спікери провели майстер-клас із приготування коктейлів, під час якого кожен здобувач зміг приготувати свій авторський міксований продукт.
Обидві зустрічі, присвячені барній справі, викликали у здобувачів величезний інтерес, багато запитань, на які було отримано вичерпні фахові відповіді та роз'яснення.
Після завершення майстер-класу для усіх представників нашого університету було проведено фахову ознайомчу екскурсію усіма гостьовими приміщеннями ресторанного комплексу Репортер: безпосередньо паб, а також кав'ярня, і власне багалозальний дворівневий вишуканий ресторан, включно з бенкетними залами та кінотеатром на 6 місць. Екскурсію провела директор з персоналу групи трьох висококласних ресторанів міста Олена Гура.
Ми щиро вдячні усім фахівцям, що приділили нашим здобувачам значну увагу, поділившись секретами своєї роботи у престижних ресторанах, та сподіваємось на подальше співробітництво».
Фото Університету митної справи та фінансів.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |