Завдяки теплій зимі саме до січня цей різновид дикої сливи досяг ідеальних органолептичних показників.
Ті, хто знайомий із терном, чудово знають: чим пізніше його ягоди зірвеш із куща – тим краще. Тільки пізно восени плоди терну починають втрачати звичну терпкість.
Раніше, при холодних та снігових зимах, терн збирали в листопаді – щоб ягоди не пропали, зіпсовані сильними морозами.
Глобальне потепління тепер дозволяє здійснювати цю процедуру у розпал зими.
Про це розповідає Дніпро регіон:
«Хто б міг подумати, що в середині зими, коли природа спить, на Дніпропетровщині можна знайти свіжий урожай ягід?Мова йде про терн, ту саму “дику сливу”, яка росте на узліссях, по чагарниках, балках та долинах річок.
Цей невибагливий чагарник, відомий своєю морозостійкістю та світлолюбністю, зазвичай цвіте у квітні-травні, а плоди дозрівають у вересні.
Однак, цьогорічна тепла зима подарувала нам незвичайний подарунок – можливість насолодитися смаком терну в січні.
Терен – це не просто ягода, це справжній скарб природи. Його плоди багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Завдяки своїм корисним властивостям, терн використовують як у харчовій промисловості, так і для домашнього консервування.
З нього варять варення, компоти, киселі, готують настоянки та лікувальні відвари. А сушені плоди терну можуть стати чудовою заміною чаю».
Фото Олександра Ванжі.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |