|«« | «« | »» | »»| |
У Дніпрі людей поважного віку продовжують знайомити з важливими для раціону їхнього віку корисними продуктами.
Цього разу провели лекцію, присвячену ролі олії в харчуванні людей поважного віку, її впливу на здоров’я та критеріям вибору якісного продукту.
«Сьогодні ми присутні на одній із лекцій, присвяченій олії рослинного типу, льняної і кунжутової. На практиці показали, як її видобувають за допомогою спеціального приладу. Спеціалісти розповіли про добову норму для людей поважного віку. Наші учасники мали змогу посмакувати олії та визначитися, яка саме припала до душі», — розповіла провідна спеціалістка відділу з контролю та планування заходів управління з питань реалізації інноваційного проєкту «Університет третього віку» Карина Коденчук.
Кандидатка технічних наук, доцентка кафедри харчових технологій Дніпровського державного аграрно-економічного університету Вікторія Калина додала:
«Ми обговорили функції жирів, види та користь жирних кислот, способи видобування, рафінацію, фактори якості та фальсифікацію жирів. Також практично отримали олійку зі шнекового пресу — кунжутну та льняну. Ставили мені багато питань, і всі дуже задоволені вийшли після заняття».
Пані Любов, яка є учасницею Університету третього віку, ділиться емоціями:
«З радістю поділюся враженнями від сьогоднішнього заняття! Мені було надзвичайно цікаво дізнатися про різні види олій та їхню користь для нашого здоров'я. А особливо запам'ятався процес виготовлення олії власноруч – це просто неймовірно! Дякую Університету третього віку за такі пізнавальні та практичні заняття, вони роблять наше життя яскравішим та здоровішим».
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |