Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
10:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпропетровську відкривається виставка старожитностей із приватної колекції Віктора Ющенка

У Дніпропетровському історичному музеї ім. Д. І. Яворницького 20 лютого о 17.00. відбудеться офіційне відкриття виставки старожитностей із приватної колекції Президента України Віктора Ющенка, а також зібрань Петра Гончара (Київ), Лідії Лихач (Київ), Олега Зінчука (Київ) та Василя Вовкуна (Київ) під назвою «Кольори та мелодії українського свята». Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомила адміністрація Дніпропетровського історичного музею ім. Д. І. Яворницького.

За даними адміністрації музею, експозиція виставки включає близько 200 мистецьких предметів, що були частиною побуту українців з різних куточків України — від Гуцульщини до Слобожанщини.

За інформацією адміністрації музею, протягом року виставка подорожуватиме різними містами України, змінюючи експозиційні акценти у відповідності зі святами українського календаря. У Дніпропетровську час експозиції припадає на свято Масляну, тому провідне місце на виставці займатимуть експонати, пов’язані саме з ним.

«Це колекція українського часу у різних вимірах: чи то у вишивках, чи в українському килимарстві, в українській іконі, церковній скульптурі, у національному одязі. Мені здається, що абсолютну більшість тих речей, які ми тут бачимо, наше покоління вже не відтворить», — зазначив Президент України, відкриваючи виставку в Києві. Він також відмітив, що зберігши історію, її можна буде передати дітям, щоб показати «правдиву Україну, в якій жили наші діди-прадіди».

Експозиція «Кольори та мелодії українського свята» у Дніпропетровську продовжиться до 5 березня.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Анна  (17.09.09 23:11): Скажите почему в г.Днепропетровске ,переполнены все детсады и бешенные заведуюющие если не дал денег(взятку) обращаются как с собаками орут,грубят хомят.И еще скажите можно прожить матери одиночке с 3х летним ребенком на 130 грн/мес??? Ответить | С цитатой
Kir  (20.02.06 15:49): Наверное хорошо, а вот выпячиваться зачем? наверное проще было сообщить , что выставка из частных коллекций... людям было бы приятней. И такой еще вопрос - а перечислялись бы в анонсах все лица предоставившие экспонаты если бы среди них не числился Ющенко? Ответить | С цитатой
Антиквар  (20.02.06 14:08): Надо скупить все билеты, пока врагам не достались... Ответить | С цитатой
SLAAAVAAA  (20.02.06 09:33): Как бы мы жили без этих реликвий коорых касалась рука великого Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте