Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
10:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Пропорційна виборча система не є досконалою

Нова виборча система на основі партійних списків — недосконала, оскільки є менш демократичною, ніж мажоритарна, а також є більш «закритою» для виборців і підвладною партійному адмінресурсу. Такого висновку дійшли учасники експертного засідання, яке відбулося у Дніпропетровському прес-клубі реформ 3 березня.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», у засіданні прес-клубу на тему «Нова виборча система — нові можливості та нові проблеми» взяли участь обласний координатор Громадської ініціативи «Знаю!» Павло Хобот, міський координатор Громадської ініціативи «Знаю!» Сергій Довгаль, виконавчий директор Дніпровського центру соціальних досліджень Анна Колохіна, голова правозахисного об’єднання громадян «За чесні вибори» Олександр Табацький, секретар Дніпропетровського обласного комітету Соціалістичної партії України Валентин Рибалко, керівник Дніпропетровського міського штабу Партії «Реформи та Порядок» Андрій Денисенко.

За словами Валентина Рибалка, недосконалість пропорційної системи полягає в тому, що ті кандидати, котрі знаходяться у партійних списках, не завжди відповідають уявленню виборців про політичну партію.

Значно кращою виборчою системою, на думку Валентина Рибалка та Андрія Денисенка є пропорційні виборчі списки за рейтинговою системою, коли виборець може самостійно вибирати зі списку партії тих кандидатів, котрі більшою мірою відповідають тій партійній програмі, яку вони представляють. На думку учасників засідання, головною проблемою зі списками кандидатів є їх «закритість» для виборців — виборчі комісії не надають виборцям повної інформації про кандидатів у депутати, що робить їх вибір необ’єктивним.

За словами Андрія Денисенка, недосконалість пропорційної системи також полягає в тому, що місця у списках розподіляються керівниками партійних осередків не прозоро, що веде до згортання внутріпартійної демократії.
Gorod.dp.ua на Facebook.


koshaka  (06.03.06 17:38): Во-во! Ответить | С цитатой
HED  (06.03.06 15:43): Честным людям неприкосновенность не требуется! Ответить | С цитатой
МУЖЧИНА  (06.03.06 14:32): представляю себе размер бюлетеня для голосованя, если в нем указывать списки всех (а это до 100 человек по каждой партии) кандидатов в депутаты по каждой партии на все депутатские уровни - ВР, горсовет, райсовет, облсовет... :-)) так что, может и несовершенна такая система, но точно практичная... кстати, господа, а кто из вас отказался бы от неприкосновенности? Ответить | С цитатой
koshaka  (06.03.06 12:49): ЖЖошь Глюкс!!!! Пеши исчо!

А исчо этих негодяефф выгонять за то, что они не приходят на заседания ВР - трибуны же пустые? Йесли я на работу не выйду - меня уволят сразу-жэ. А этих ахтунгов - поди ж ты, не увольняют!
Ответить | С цитатой
Глюкс  (06.03.06 11:14): Нет, не во многих, а ВО ВСЕХ!!! Вот если бы отменили им все льготы да неприкосновенности, сделали зарплату 500 грн и поселили на 4 года в какое-нибудь "депутатское общежитие" - вот тогда была бы надежда, что в политику идут те, кто действительно переживает за страну! Ответить | С цитатой
koshaka  (04.03.06 13:44): Первыйнах!

В тему сабжа: Ясен пень, что "недосконала"!

Голосую-то за партию, а кто там по списскам пройдет неизвестно, во многих партиях бандюк на бандюке бандюком поганяет.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте