Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
10:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Визначилися переможці Дніпропетровського обласного туру Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Щоб далі йти дорогою одною»

Визначилися переможці Дніпропетровського обласного туру Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Щоб далі йти дорогою одною», приуроченого до 100-річчя від дня народження української поетеси Олени Теліги, що відбувся 18 березня у Дніпропетровській обласній бібліотеці для молоді (ДОБМ) ім. Михайла Свєтлова. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомила заступник директора ДОБМ ім. Михайла Свєтлова Тетяна Сафронова.

За інформацією Тетяни Сафронової, конкурс проводився у трьох групах: учні шкіл та професійно-технічних училищ віком до 18 років; студенти вузів I-IV рівня акредитації; професій читці.

За даними Тетяни Сафронової, серед школярів на першому місці — Уляна Дубенко (м. Новомосковськ), на другому — Інна Калга (м. Дніпропетровськ), на третьому — Марина Порошина (с. Славгород Синельниківського району) та Лілія Ткаченко (Дніпропетровськ). Серед студентів на першому місті — Максим Харченко (Дніпропетровський національний університет (ДНУ)) на другому — Наталія Федько (ДНУ), на третьому — Максим Глинський (Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ). Серед професійних читців перемогла Віра Ільницька (Дніпродзержинськ), друге місце зайняла Олександра Сафронова (Дніпропетровськ).

Як повідомила Тетяна Сафронова, переможці у кожній з груп (Уляна Дубенко, Максим Марченко та Віра Ільницька) поїдуть у травні до Києва на фінал Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Щоб далі йти дорогою одною», де представлятимуть Дніпропетровщину.

Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс «Щоб далі йти дорогою одною» з нагоди 100-річчя від дня народження української поетеси Олени Теліги започаткований за ініціативи Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги та Міністерства культури України.

Довідка: Олена Телiга (1907 — 1942, дівоче прізвище — Олена Шовгенова) — вiдома поетеса, лiтературний критик, дiяч української культури. Олена Теліга розвивала кращі традиції української літератури, передусім, Лесі Українки. Роль жінки у суспільстві, у житті нації — одна з головних тем лірики письменниці. За свої 35 років поетеса не встигла видати жодної власної книжки, усі вони вийшли посмертно («Душа на сторожі» (1946 рік); «Прапори духа» (1947); «На чужині» (1947); збірник «Олена Теліга» (1977)), більша частина її віршів загубилася.

Олена Теліга була розстріляна німецькими окупантами в Києві у Бабиному Яру 21 лютого (за іншими джерелами — 13 лютого) 1942 pоку.
Gorod.dp.ua на Facebook.


liliya  (05.11.07 18:55): коли відбудеться конкурс Олени Теліги у Дніпропетровську? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте