Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 01 июля 2024
10:00

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепропетровщина защищена от паводка

Днепропетровщина защищена от паводка
В останній день березня голова обласної ради Юрій Вілкул та голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провели виїзну нараду, присвячену перевірці стану справ з попередження повеней і паводків на території Дніпропетровщини.

Керівники області ознайомилися з ситуацією у селі Спаське Новомосковського району та селі Перемога Дніпропетровського району, які цієї весни найбільше постраждали від весняних вод, облетіли гелікоптером місця ймовірних повеней та паводків.

Детально про ситуацію керівництву області доповіли начальник ГУ МНС України в Дніпропетровській області Віктор Бутківський, в.о. начальника Дніпропетровського обласного виробничого управління водного господарства Сергій Сазонов та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Микола Андрущенко.

За словами доповідачів, працівниками їхніх відомств зроблено все можливе, щоб зменшити натиск стихії на території населених пунктів та садиби селян. Перший етап паводку вже минув. Нині ведеться підготовка до ймовірного другого етапу, який може бути спровокованим таненням снігів у Російській Федерації та Білорусі.

Підсумовуючи нараду голова облдержадміністрації Олександр Вілкул зазначив, що цьогорічна зима і перший весняний місяць максимально загострили проблемні питання захисту регіону від наслідків паводку та підтоплення. Від паводку постраждало 13 населених пунктів області. Деякі з них, такі, як Спаське та Перемога, певний час взагалі були відрізані від центрального сполучення. Проте сьогоднішній обліт територій показав, що загрози господарствам від води вже немає.

З 20 січня працівники обласного управління МНС знаходяться на постійному бойовому посту. Їм довелося брати на себе функції не тільки рятувальників, а й перевізників, допомагати у доставці продуктів першої необхідності та медикаментів. Самовіддано працювали у ці дні і працівники водного та житлово-комунального господарств.

Голова облдержадміністрації високо оцінив роботу служб, особисто подякував керівникові УМНС області Віктору Бутківському. Позитивну оцінку отримали міські голови Новомосковська та Павлограду.

Разом з тим, Олександр Вілкул звернув увагу керівництва районів на недоліки, які багато в чому погіршили і без того складну ситуацію на місцях. Зокрема, порушено проблему несанкціонованого будівництва 11 дамб на річці Кільчень, що завдало негативного впливу на традиційне русло ріки. Голова облдержадміністрації висловив незадоволення діями голів Дніпропетровської та Новомосковської райдержадміністрацій.

Сьогодні, на думку керівництва області, першочерговою є підготовка області до наступного 2011 року. Ситуація із підтопленням не повинна повторитися, - підкреслив Олександр вілкул.

Для більш ефективного виконання рятувальниками регіону своїх завдань їм вручено ключі від пожежного автомобіля та пожежної автоцистерни, придбаних за кошти обласного бюджету.

За результатами наради підписано протокол-доручення.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (39)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте